×

Het nieuwe tv-menu

Het tv-menu is onlangs veranderd of verandert binnenkort om uw programma’s op maat aan te bevelen. Deze verbetering is gratis en gebeurt automatisch.

Wat is nieuw?

• Aan de hand van uw kijkgedrag stelt het tv-menu u programma’s en films & series voor.
  • U krijgt de programma’s die u graag ziet, gegroepeerd in verschillende categorieën. (zoals : nu op tv, iets voor jou?, binnenkort op tv etc…).
  • Er zijn ook speciale rubrieken voor films & series, sport, muziek en kinderen.
Is de volgorde van de kanalen veranderd?

We leggen u uit waarom op onze blog. De nieuwe zenderlijsten zijn beschikbaar voor Vlaanderen(.pdf) of Wallonië en Brussel(.pdf). Als eerste hebben we in en rond Oostende, Roeselare en Aalst de zendervolgorde aangepast. Nu zijn de andere regio's aan de beurt. Hieronder kan u zien waar en wanneer we de zendernummering zullen aanpassen:

• 4 juni: de provincies Oost- en West-Vlaanderen
  • 12 juni: het Brussels Gewest en een gedeelte van de Vlaams- en Waals-Brabantse provincies (zone 02)
  • 18 juni: Wallonië (behalve in de zone 02)
  • 25 juni: de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (behalve in zone 02)

Als u een bericht ontvangen heeft, dan betekent dit dat u tenminste één actieve decoder in die regio hebt.

Indien u dat wenst, kunt u de volgorde van de zenders eenvoudig wijzigen.

Wat verandert er op uw televisietoestel?

1. Gemakkelijke toegang tot tv-gids – mijn bibliotheek – shop – instellingen – zoeken.
  2. Speciale rubrieken voor films&series, sport, muziek, kinderen met persoonlijke aanbevelingen.
  3. Het tv-menu beveelt u programma’s aan overzichtelijk gegroepeerd per categorie (zoals nu op tv , iets voor jou?, binnnekort op tv enz).

Aan de hand van uw kijkgedrag (van het gezin) stelt het menu u programma’s voor volledig naar uw smaak. Op basis van programma’s uit de tv-gids of uit uw extra tv-opties (als u die hebt).

Wat zijn de tv-menu-categorieen?
  • Nu op tv: hier ziet u ‘live’ de laatste bekeken zender, alsook enkele aanbevelingen, die op dat moment ook uitgezonden worden.
  • Verder kijken: hier verzamelen we programma's die je al voor een deel hebt bekeken (vanaf 5 min) maar nog niet helemaal uitkeek.
  • Iets voor jou? We geven een reeks suggesties op basis van je kijkgedrag.
  • Binnenkort op tv: aanbevolen tv programma’s die beginnen binnen 1u tot 7 dagen.
Hoe kunt u navigeren?

Druk op de de menu-toets om het nieuwe tv-menu op uw scherm weer te geven. Gebruik de pijltjes op de afstandsbediening om te navigeren en druk op de de OK-toets om een programma te selecteren.

Hoe kunt u een zender bekijken, een programma opnemen, een film huren, enz.?
  • Toegang tot de zenders en de tv-gids
    1. Kies Tv-gids in het hoofdmenu.
    2. Kies Nu op tv om te zien welke programma’s momenteel op de verschillende zenders worden uitgezonden of kies tv-gids voor het volledige overzicht van reeds uitgezonden, actuele of komende programma's.
  • Een opname programmeren
    • Via de tv-gids: selecteer een programma, druk op OK, kies Opnemen (één of alle afleveringen).
    • Rechtstreeks via de zender wanneer het programma wordt uitgezonden, door op de REC-knop van uw afstandsbediening te drukken.
  • Een opname bekijken
    1. Kies Mijn bibliotheek in het hoofdmenu.
    2. Kies Films, series en tv voor een overzicht van uw lopende opnames en reeds opgenomen programma’s of kies Planning voor de opnames die u hebt geprogrammeerd of om conflicten van opnames te beheren.
  • Een tv-programma, film of serie huren of uw bonusfilm kiezen
    1. Kies Shop in het hoofdmenu.
    2. Selecteer Films of series of Tv op aanvraag. Afhankelijk van uw Pack, krijgt u elke maand een gratis film cadeau uit de bonusfilm-catalogus.
    3. Maak uw keuze, druk op Ok om te valideren en volg de instructies op het scherm.

Tip: om gemakkelijker een film of serie terug te vinden, selecteert u shop>films en daarna een categorie. Of maak gebruik van de filters links op het scherm.

• Een zenderboeket, een pass of een voetbalabonnement kopen
    1. Kies Shop in het hoofdmenu.
    2. Selecteer Activeer een optie. U vindt de lijst met al onze boeketten, onbeperkte passen en voetbalabonnementen.
    3. Maak uw keuze, druk op Ok om te valideren en volg de procedure op het scherm.
  • Een radiozender beluisteren
    1. Kies tv-gids in het hoofdmenu.
    2. Ga naar radiozenders.
    3. Selecteer een zender en druk op Ok.
Hoe persoonlijke aanbevelingen uitschakelen?
U wilt geen persoonlijke aanbevelingen? Geen probleem: u kunt ze in een paar klikken uitschakelen. Het menu, de items en de navigatie blijven hetzelfde, maar er zullen geen persoonlijke aanbevelingen gedaan worden gebaseerd op uw kijkgedrag.
Via de decoder uitschakelen
De procedure is verschillend afhankelijk van het decodermodel.

V6 decoder

1. Druk op la touche menu. Selecteer Instellingen
  2. Kies Aanbevelingen en pas uw privacy-voorkeuren aan. Er wordt om uw PIN-code voor ouderlijk toezicht gevraagd.

V5 compact decoder

1. Appuyez sur la touche menu Selecteer Instellingen > Systeem > Veiligheid privacy > Privacy-instellingen.
  2. Kies Aanbevelingen en pas uw privacy-voorkeuren aan. Er wordt om uw PIN-code voor ouderlijk toezicht gevraagd.
Via de MyProximus applicatie uitschakelen
  1. Druk op Meer, onderaan de homepage.
  2. Druk op uw naam.
  3. Druk op Privacy instellingen. U kunt uw privacykeuzes instellen of wijzigen.
Via de website uitschakelen
Log hiervoor in op MyProximus:
Pas uw privacykeuzes aan
U komt terecht op de pagina Mijn privacy van MyProximus. U kunt uw privacykeuzes instellen of wijzigen.

Het beeld blijft hangen en er gebeurt niets?

De eerste opstart na een update duurt altijd iets langer dan normaal. Blijft een welkomstbericht langer dan 5 minuten hangen of krijgt u een zwart scherm? Herstart dan uw decoder