×

Bestanden naar je website uploaden

Je bestanden kun je uploaden naar je website met behulp van een ftp programma of je internetbrowser. Log in op het controlepaneel van je domein en hosting.

De stappen zijn verschillend naargelang je een Windows of Linux hosting hebt. Je kan in het controlepaneel rechts bovenaan nakijken of je hosting het woord ‘Windows’ of ‘Linux’ bevat.
Abonnement in de rechterbovenhoek van het controlepaneel

In een ftp programma

Je installeert zelf een ftp programma naar keuze op je computer. Om verbinding te maken met je hosting heb je enkele instellingen nodig die je opvraagt via het controlepaneel van je hosting.

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. Klik op Webhosting instellingen.
    Webhosting instellingen
  4. In het tabblad Algemeen vind je je ftp gegevens:
    Tabblad Algemeen met FTP URL & Login
    • FTP URL: de servernaam die je invult in je ftp programma.
    • Login: de gebruikersnaam die je invult in je ftp programma.
    • Wachtwoord: als je het wachtwoord niet meer kent, klik op Bewerken om een nieuw wachtwoord te kiezen.
  5. Geef deze instellingen in je persoonlijke ftp programma in om verbinding met je webhosting te maken.
  1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. Klik op FTP Toegang.
    FTP Toegang
  4. In het tabblad Algemeen vind je je ftp gegevens:
    Tabblad Algemeen met FTP Server, Poort en FTP-loginnaam
    • FTP Server: de servernaam die je invult in je ftp programma.
    • Poort: standaard altijd 21.
    • FTP-loginnaam: de gebruikersnaam die je invult in je ftp programma.
    • FTP-wachtwoord: als je het wachtwoord niet meer kent, klik op Bewerken om een nieuw loginnaam of een nieuw wachtwoord te kiezen.
  5. Geef deze instellingen in je persoonlijke ftp programma in om verbinding met je hosting te maken.

In je internetbrowser

Je beheert eenvoudig je bestanden via je internetbrowser zonder dat je hiervoor een programma moet installeren.

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. Je kunt je website nu online plaatsen via File Manager of Webhosting instellingen: in de File Manager beheer je al je bestanden via het controlepaneel van je hosting, terwijl Webhosting instellingen een nieuw venster opent waarin je al je bestanden via je internetbrowser kan bekijken.

Via File Manager (aanbevolen):

1. Klik op File Manager.
      File Manager
    2. Je krijgt nu een overzicht van je bestanden te zien. Om nieuwe bestanden te uploaden, klik je op Upload icoon.
      Overzicht van bestanden in File Manager

Via Webhosting instellingen:

1. Klik op Webhosting instellingen.
      Webhosting instellingen
    2. Klik op de FTP URL.
      FTP URL
    3. Je krijgt nu een overzicht van je bestanden.
      Overzicht van bestanden in internetbrowser
  1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. Je kunt je website nu online plaatsen via File Manager of FTP Toegang: in de File Manager kun je al je bestanden beheren via het controlepaneel van je hosting, terwijl FTP Toegang een nieuw venster in je internetbrowser opent waarin je bestanden worden weergegeven.

Via File Manager (aanbevolen):

1. Klik op File Manager.
      File Manager
    2. Je krijgt nu een overzicht van je bestanden te zien. Om nieuwe bestanden te uploaden, klik je op Upload icoon.
      Overzicht van bestanden in File Manager

Via FTP Toegang:

1. Klik op FTP Toegang.
      FTP Toegang
    2. Klik op de link naast FTP server.
      FTP Server url
    3. Je krijgt nu een overzicht van je bestanden.
      Bestanden in internetbrowser