×

Bestanden naar uw website uploaden

Uw bestanden kunt u uploaden naar uw website met behulp van een ftp programma of uw internetbrowser. Log in op het controlepaneel van uw domein en hosting.

De stappen zijn verschillend naargelang u een Windows of Linux hosting hebt. U kunt in het controlepaneel rechts bovenaan nakijken of uw hosting het woord ‘Windows’ of ‘Linux’ bevat.
Abonnement in de rechterbovenhoek van het controlepaneel

In een ftp programma

U installeert zelf een ftp programma naar keuze op uw computer. Om verbinding te maken met uw hosting hebt u enkele instellingen nodig die u opvraagt via het controlepaneel van uw hosting.

Windows hosting
  1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. Klik op Webhosting instellingen.
    Webhosting instellingen
  4. In het tabblad Algemeen vindt u uw ftp gegevens:
    Tabblad Algemeen met FTP URL & Login
    • FTP URL: de servernaam die u invult in uw ftp programma.
    • Login: de gebruikersnaam die u invult in uw ftp programma.
    • Wachtwoord: als u het wachtwoord niet meer kent, klik op Bewerken om een nieuw wachtwoord te kiezen.
  5. Geef deze instellingen in uw persoonlijke ftp programma in om verbinding met uw webhosting te maken.
Linux hosting
  1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. Klik op FTP Toegang.
    FTP Toegang
  4. In het tabblad Algemeen vindt u uw ftp gegevens:
    Tabblad Algemeen met FTP Server, Poort en FTP-loginnaam
    • FTP Server: de servernaam die u invult in uw ftp programma.
    • Poort: standaard altijd 21.
    • FTP-loginnaam: de gebruikersnaam die u invult in uw ftp programma.
    • FTP-wachtwoord: als u het wachtwoord niet meer kent, klik op Bewerken om een nieuw loginnaam of een nieuw wachtwoord te kiezen.
  5. Geef deze instellingen in uw persoonlijke ftp programma in om verbinding met uw hosting te maken.

In uw internetbrowser

U beheert eenvoudig uw bestanden via uw internetbrowser zonder dat u hiervoor een programma moet installeren.

Windows hosting
  1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. U kunt uw website nu online plaatsen via File Manager of Webhosting instellingen: in de File Manager beheert u al uw bestanden via het controlepaneel van uw hosting, terwijl Webhosting instellingen een nieuw venster opent waarin u al uw bestanden via uw internetbrowser kunt bekijken.

Via File Manager (aanbevolen)
    1. Klik op File Manager.
      File Manager
    2. U krijgt nu een overzicht van uw bestanden te zien. Om nieuwe bestanden te uploaden, klikt u op Upload icoon.
      Overzicht van bestanden in File Manager
    Via Webhosting instellingen
    1. Klik op Webhosting instellingen.
      Webhosting instellingen
    2. Klik op de FTP URL.
      FTP URL
    3. U krijgt nu een overzicht van uw bestanden.
      Overzicht van bestanden in internetbrowser
Linux hosting
  1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Beheer website.
    Beheer website
  3. U kunt uw website nu online plaatsen via File Manager of FTP Toegang: in de File Manager kunt u al uw bestanden beheren via het controlepaneel van uw hosting, terwijl FTP Toegang een nieuw venster in uw internetbrowser opent waarin uw bestanden worden weergegeven.

Via File Manager (aanbevolen)
    1. Klik op File Manager.
      File Manager
    2. U krijgt nu een overzicht van uw bestanden te zien. Om nieuwe bestanden te uploaden, klikt u op Upload icoon.
      Overzicht van bestanden in File Manager
    Via FTP Toegang
    1. Klik op FTP Toegang.
      FTP Toegang
    2. Klik op de link naast FTP server.
      FTP Server url
    3. U krijgt nu een overzicht van uw bestanden.
      Bestanden in internetbrowser