×

Subdomeinen toevoegen

Subdomeinen zijn variaties van je domeinnaam die de ‘www’ voor je domeinnaam vervangen.

Een subdomein is vooral handig wanneer je een lange link wilt inkorten, bv. webshop.domein.be in plaats van www.domein.be/producten/index.html. Je kunt ook een andere website tonen op een subdomein of verwijzen naar een bepaald onderdeel van je website.

Volg de stappen hieronder om een subdomein toe te voegen:

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Gehoste domeinen.
    Gehoste domeinen
  3. Klik op Nieuw subdomein toevoegen.
    Nieuw subdomein toevoegen
  4. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op Volgende:
    Nieuwe website toevoegen
    • Naam subdomein: kies een naam voor het subdomein dat je wilt aanmaken. In dit voorbeeld maken we een webwinkel aan.
    • Hosting: hier kies je waar je bezoekers terecht zullen komen wanneer ze naar je subdomein surfen. Je hebt hier verschillende mogelijkheden:
      • Geen: je subdomein verwijst nergens naar en bezoekers zullen ook niets zien als ze naar je subdomein surfen.
      • Domein parkeren: je subdomein verwijst naar je domeinnaam. Bezoekers zullen op dezelfde pagina terecht komen wanneer ze naar het subdomein of domeinnaam surfen.
      • Single-page website: je subdomein verwijst naar één enkele pagina waarvoor je de html code moet ingeven. Dit gebruik je bij voorkeur wanneer je snel en eenvoudig je subdomein wilt wijzigen, bv. wanneer je webwinkel gesloten is wegens vakantie of wanneer je webshop in opbouw is.
      • Frame forwarding: je subdomein verwijst naar een andere website die geopend wordt in een frame, maar de bezoeker ziet je domeinnaam in de url. Bv. je verwijst door naar de webshop van je partner maar je wilt niet dat de bezoeker dit weet. Opgelet, de website naar waar je doorverwijst moet frame forwarding toestaan!
      • Standaard forwarding: je subdomein verwijst door naar een bepaalde link. Bezoekers zien deze link in hun internetbrowser. Dit kan je eigen domeinnaam zijn (bv. www.domein.be/webshop waarbij je een folder hebt aangemaakt voor je webshop) of een externe website.
      • Alias van website: je subdomein verwijst door naar één van je andere subdomeinen, bv. webshop.domein.be verwijst door naar shop.domein.be.
      • Website (Apache): linkt naar je Linux webhosting, enkel zichtbaar indien je over een Linux webhosting beschikt.
      • Website (Microsoft IIS): linkt naar je Windows webhosting, enkel zichtbaar indien je over een Windows webhosting beschikt.
    • Abonnement: als je meerdere abonnementen hebt, dan kies je hier het juiste abonnement.
  5. Afhankelijk van de optie die je gekozen hebt onder hosting, geef je de gevraagde link of HTML code in en klikt je op Volgende.
    Geef de URL of HTML in.
  6. Klik op Voltooien.
    Overzicht van het aan te maken subdomein

Je subdomein is nu toevoegd.