×

Subdomeinen toevoegen

Subdomeinen zijn variaties van uw domeinnaam die de ‘www’ voor uw domeinnaam vervangen.

Een subdomein is vooral handig wanneer u een lange link wilt inkorten, bv. webshop.domein.be in plaats van www.domein.be/producten/index.html. U kunt ook een andere website tonen op een subdomein of verwijzen naar een bepaald onderdeel van uw website.

Volg de stappen hieronder om een subdomein toe te voegen:

1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Gehoste domeinen.
    Gehoste domeinen
  3. Klik op Nieuw subdomein toevoegen.
    Nieuw subdomein toevoegen
  4. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op Volgende:
    Nieuwe website toevoegen
    • Naam subdomein: kies een naam voor het subdomein dat u wilt aanmaken. In dit voorbeeld maken we een webwinkel aan.
    • Hosting: hier kiest u waar uw bezoekers terecht zullen komen wanneer ze naar uw subdomein surfen. U hebt hier verschillende mogelijkheden:
      • Geen: uw subdomein verwijst nergens naar en bezoekers zullen ook niets zien als ze naar uw subdomein surfen.
      • Domein parkeren: uw subdomein verwijst naar uw domeinnaam. Bezoekers zullen op dezelfde pagina terecht komen wanneer ze naar het subdomein of domeinnaam surfen.
      • Single-page website: uw subdomein verwijst naar één enkele pagina waarvoor u de html code moet ingeven. Dit gebruikt u bij voorkeur wanneer u snel en eenvoudig uw subdomein wilt wijzigen, bv. wanneer uw webwinkel gesloten is wegens vakantie of wanneer uw webshop in opbouw is.
      • Frame forwarding: uw subdomein verwijst naar een andere website die geopend wordt in een frame, maar de bezoeker ziet uw domeinnaam in de url. Bv. u verwijst door naar de webshop van uw partner maar u wilt niet dat de bezoeker dit weet.Opgelet, de website naar waar u doorverwijst moet frame forwarding toestaan!
      • Standaard forwarding: uw subdomein verwijst door naar een bepaalde link. Bezoekers zien deze link in hun internetbrowser. Dit kan uw eigen domeinnaam zijn (bv. www.domein.be/webshop waarbij u een folder hebt aangemaakt voor uw webshop) of een externe website.
      • Alias van website: uw subdomein verwijst door naar één van uw andere subdomeinen, bv. webshop.domein.be verwijst door naar shop.domein.be.
      • Website (Apache): linkt naar uw Linux webhosting, enkel zichtbaar indien u over een Linux webhosting beschikt.
      • Website (Microsoft IIS): linkt naar uw Windows webhosting, enkel zichtbaar indien u over een Windows webhosting beschikt.
    • Abonnement: als u meerdere abonnementen hebt, dan kiest u hier het juiste abonnement.
  5. Afhankelijk van de optie die u gekozen hebt onder hosting, geeft u de gevraagde link of HTML code in en klikt u op Volgende.
    Geef de URL of HTML in.
  6. Klik op Voltooien.
    Overzicht van het aan te maken subdomein

Uw subdomein is nu toevoegd.