×

Uw domein of hosting beheren

Waar kunt u uw domein en website beheren en wat kunt u precies beheren? Log in op het controlepaneel van uw domein en hosting voor een overzicht van alle functies.

Inloggen op het controlepaneel

1. Surf naar https://cp.belgacomhosting.be/.
  2. In het veld Username, vul uw gebruikersnaam in. Uw gebruikersnaam begint meestal met HO en u vindt deze terug in de e-mail die u van ons ontvangen hebt na de registratie van uw domeinnaam of hosting.
  3. In het veld Password, vul uw wachtwoord in. Bent u uw wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in voor uw domein of hosting.
  4. In het veld Language, kies Dutch.
  5. Klik op Login.

Aanmelden op https://cp.belgacomhosting.be/

U bent nu ingelogd op het controlepaneel van uw domein en hosting.

Eerste stappen

Via het controlepaneel kunt u uw domein en hosting beheren.Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste functies.

Overzicht van het domein & webhosting controlepaneel

1. Als u meerdere producten hebt, selecteer dan hier het abonnement dat u wilt beheren. De inhoud van het controlepaneel past zich automatisch aan naargelang uw product. Hier kunt u ook zien of u een Windows of Linux hosting hebt.
  2. In het menu kunt u via sneltoetsen de belangrijkste functies van uw hosting raadplegen.
  3. Service-informatie: geeft informatie weer over het verbruik van uw hosting, bv. de gebruikte opslagruimte of het aantal beschikbare IP-adressen.
  4. Websites: geeft een overzicht van uw websites en de belangrijkste snelkoppelingen voor het beheer van uw website(s) zoals uw ftp toegang, het aanmaken van nieuwe ftp gebruikers of het rechtstreeks beheren van uw bestanden.
  5. Meer diensten: sommige abonnementen beschikken over diensten zoals een database of web statistieken die u hier kunt beheren. Hier kunt u ook een back-up maken van uw bestanden.
  6. Account: geeft een overzicht van uw abonnementen en algemene opties voor het beheer van uw abonnement, bv. wachtwoord instellen, beheerdersrechten, taalkeuze, enz.
  7. Domeinen: beheert uw domein(en). Hier kunt u zelf DNS-records (bv. A, MX, CNAME of TXT) instellen of subdomeinen aanmaken. Uw website zal pas zichtbaar zijn wanneer er een DNS record bestaat die uw domeinnaam aan uw website koppelt.

Elk onderdeel heeft een link Meer waarmee u alle functionaliteiten kunt raadplegen.