×

Je domein of hosting beheren

Waar kun je je domein en website beheren en wat kun je precies beheren? Log in op het controlepaneel van je domein en hosting voor een overzicht van alle functies.

Inloggen op het controlepaneel

1. Surf naar https://cp.belgacomhosting.be/.
  2. In het veld Username, vul je gebruikersnaam in. Je gebruikersnaam begint meestal met HO en je vindt deze terug in de e-mail die je van ons ontvangen hebt na de registratie van je domeinnaam of hosting.
  3. In het veld Password, vul je wachtwoord in. Ben je je wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in voor je domein of hosting.
  4. In het veld Language, kies Dutch.
  5. Klik op Login.

Aanmelden op https://cp.belgacomhosting.be/

Je bent nu ingelogd op het controlepaneel van je domein en hosting.

Eerste stappen

Via het controlepaneel kun je je domein en hosting beheren.Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functies.

Overzicht van het domein & webhosting controlepaneel

1. Als je meerdere producten hebt, selecteer dan hier het abonnement dat je wilt beheren. De inhoud van het controlepaneel past zich automatisch aan naargelang je product. Hier kun je ook zien of je een Windows of Linux hosting hebt.
  2. In het menu kun je via sneltoetsen de belangrijkste functies van je hosting raadplegen.
  3. Service-informatie: geeft informatie weer over het verbruik van je hosting, bv. de gebruikte opslagruimte of het aantal beschikbare IP-adressen.
  4. Websites: geeft een overzicht van je websites en de belangrijkste snelkoppelingen voor het beheer van je website(s) zoals je ftp toegang, het aanmaken van nieuwe ftp gebruikers of het rechtstreeks beheren van je bestanden.
  5. Meer diensten: sommige abonnementen beschikken over diensten zoals een database of web statistieken die je hier kan beheren. Hier kan je ook een back-up maken van je bestanden.
  6. Account: geeft een overzicht van je abonnementen en algemene opties voor het beheer van je abonnement, bv. wachtwoord instellen, beheerdersrechten, taalkeuze, enz.
  7. Domeinen: beheert je domein(en). Hier kun je zelf DNS-records (bv. A, MX, CNAME of TXT) instellen of subdomeinen aanmaken. Je website zal pas zichtbaar zijn wanneer er een DNS record bestaat die je domeinnaam aan je website koppelt.

Elk onderdeel heeft een link Meer waarmee je alle functionaliteiten kunt raadplegen.