×

Uw domeinnaam aan uw hosting koppelen

Werd uw domeinnaam nog maar pas geregistreerd bij ons? Dan verwijst deze nergens naar zolang u deze niet aan uw hosting koppelt. Het koppelen van uw domeinnaam is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat bezoekers uw website kunnen bekijken.

Volg de stappen hieronder om uw domeinnaam aan uw hosting te linken:

1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Gehoste domeinen.
    Gehoste domeinen
  3. Klik op de domeinnaam die u wilt koppelen.
    Kies het domein dat u wilt koppelen.
  4. Klik op Hosting toevoegen.
    Hosting toevoegen
  5. Volg de stappen hieronder en klik op Volgende:
    Webhosting toevoegen
    • Hosting: Uw keuze hier is afhankelijk van het type webhosting. U kunt in het controlepaneel rechts bovenaan nakijken of uw hosting het woord ‘Windows’ of ‘Linux’ bevat.
      • Hebt u een Linux hosting? Dan kiest u voor Website (Apache).
      • Hebt u een Windows hosting? Dan kiest u voor Website (Microsoft IIS).
    • Abonnement: als u meerdere abonnementen hebt, dan kiest u hier het juiste abonnement.
  6. Klik op Volgende.
    Klik op Volgende.
  7. Klik nogmaals op Volgende.
    Klik op Volgende.
  8. Klik op Voltooien.
    Klik op Voltooien.

U hebt nu uw domeinnaam is nu gekoppeld aan uw webruimte. Let op: Het kan tot een uur duren tot uw website zichtbaar is voor uw bezoekers.

Als uw domeinnaam niet door Proximus beheerd wordt, dan moet u uw domeinagent contacteren om een A-record aan te maken met het het IP-adres van uw hosting. Het IP-adres van uw hosting vindt u terug door bovenaan te klikken op het tabblad Start en dan voor Beheer website en vervolgens Webhosting instellingen te kiezen. U ziet nu het IP-adres naast IP adres of FTP URL.