×

Je domeinnaam aan je hosting koppelen

Werd je domeinnaam nog maar pas geregistreerd bij ons? Dan verwijst deze nergens naar zolang je deze niet aan je hosting koppelt. Het koppelen van je domeinnaam is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat bezoekers je website kunnen bekijken.

Volg de stappen hieronder om je domeinnaam aan je hosting te linken:

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Gehoste domeinen.
    Gehoste domeinen
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt koppelen.
    Kies het domein dat u wilt koppelen.
  4. Klik op Hosting toevoegen.
    Hosting toevoegen
  5. Volg de stappen hieronder en klik op Volgende:
    Webhosting toevoegen
    • Hosting: Je keuze hier is afhankelijk van het type webhosting. Je kunt in het controlepaneel rechts bovenaan nakijken of je hosting het woord ‘Windows’ of ‘Linux’ bevat.
      • Heb je een Linux hosting? Dan kies je voor Website (Apache).
      • Heb je een Windows hosting? Dan kies je voor Website (Microsoft IIS).
    • Abonnement: als je meerdere abonnementen hebt, dan kies je hier het juiste abonnement.
  6. Klik op Volgende.
    Klik op Volgende.
  7. Klik nogmaals op Volgende.
    Klik op Volgende.
  8. Klik op Voltooien.
    Klik op Voltooien.

Je hebt nu je domeinnaam gekoppeld aan je webruimte. Let op: Het kan tot een uur duren tot je website zichtbaar is voor je bezoekers.

Als je domeinnaam niet door Proximus beheerd wordt, dan moet je de domeinagent contacteren om een A-record aan te maken met het het IP-adres van je hosting. Het IP-adres van je hosting vind je terug door bovenaan te klikken op het tabblad Start en dan voor Beheer website en vervolgens Webhosting instellingen te kiezen. Je ziet nu het IP-adres naast IP adres of FTP URL.