×

DNS-records wijzigen

Hoe kun je DNS-records voor je domeinnaam aanmaken, wijzigen of deactiveren? A, AAAA, CNAME, MX, SRV en TXT records kun je zelf aanmaken of wijzigen door aan te melden op:

Let op: Voor gratis domeinnamen kun je de DNS-records niet beheren via MyProximus.

1. Log in op MyProximus om je producten te bekijken.
    Bekijk uw producten
  2. Klik op je domeinnaam.
  3. In het venster DNS Beheer zie je een overzicht van je DNS-records. Klik op Beheer je DNS om DNS-records aan te maken of te wijzigen.
  4. Klik op Gehoste domeinen.
  5. Klik op de domeinnaam waarvoor je een DNS-record wilt toevoegen.
  6. Klik op het tabblad DNS en vervolgens op DNS Records en Nieuwe DNS record toevoegen.

Bestaande records kun je wijzigen of deactiveren door erop te klikken en te kiezen voor Bewerken of Record deactiveren.
  7. Kies nu het type record dat je wilt toevoegen of wijzigen. De velden die je moet invullen zullen wijzigen naargelang het type record dat je hebt gekozen.
  8. Klik op Voltooien.

Je DNS-record is nu toegevoegd of gewijzigd.

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Gehoste domeinen.
  3. Klik op de domeinnaam waarvoor je een DNS-record wilt toevoegen.
  4. Klik op het tabblad DNS en vervolgens op DNS Records en Nieuwe DNS record toevoegen.

Bestaande records kun je wijzigen of deactiveren door erop te klikken en te kiezen voor Bewerken of Record deactiveren.
  5. Kies nu het type record dat je wilt toevoegen of wijzigen. De velden die je moet invullen zullen wijzigen naargelang het type record dat je hebt gekozen.
  6. Klik op Voltooien.

Je DNS-record is nu toegevoegd of gewijzigd.

Let op: wijzigingen kunnen ervoor zorgen dat je domeinnaam niet meer correct werkt! Bij twijfel of voor het aanmaken van SPF- en PTR-records, contacteer onze DNS-masters.

DNS-masters contacteren

Je kunt een aanvraag voor een DNS-record wijziging per e-mail versturen naar DNS-masters.

Vergeet hierin niet je domeinnaam te vermelden, het type DNS-record dat moet gewijzigd worden en ons de nodige host namen en IP-adressen te bezorgen.

Let op: als je wijziging op een welbepaald tijdstip moet gebeuren, dan vragen wij je van onze DNS-masters minstens 2 werkdagen op voorhand te contacteren zodat wij kunnen garanderen dat je wijziging tijdig wordt uitgevoerd.