×

DNS-records wijzigen

Hoe kunt u DNS-records voor uw domeinnaam aanmaken, wijzigen of deactiveren? A, AAAA, CNAME, MX, SRV en TXT records kunt u zelf aanmaken of wijzigen door aan te melden op:

MyProximus

Let op: Voor gratis domeinnamen kunt u de DNS-records niet beheren via MyProximus.

1. Log in op MyProximus om uw producten te bekijken.
    Bekijk uw producten
  2. Klik op uw domeinnaam.
    Klik op uw domeinnaam.
  3. In het venster DNS Beheer ziet u een overzicht van uw DNS-records. Klik op Beheer uw DNS om DNS-records aan te maken of te wijzigen.Klik op Beheer uw DNS.
  4. Klik op Gehoste domeinen.
    Gehoste domeinen
  5. Klik op de domeinnaam waarvoor u een DNS-record wilt toevoegen.
    Kies een domeinnaam.
  6. Klik op het tabblad DNS en vervolgens op DNS Records en Nieuwe DNS record toevoegen.
    Nieuw DNS record toevoegen
    Bestaande records kunt u wijzigen of deactiveren door erop te klikken en te kiezen voor Bewerken of Record deactiveren.
    Bestaande DNS-records Bewerken of Record deactiveren
  7. Kies nu het type record dat u wilt toevoegen of wijzigen. De velden die u moet invullen zullen wijzigen naargelang het type record dat u hebt gekozen.
    DNS-record toevoegen
  8. Klik op Voltooien.

Uw DNS-record is nu toegevoegd of gewijzigd.

het controlepaneel van uw domeinnaam
  1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/. Wachtwoord vergeten? Stel een nieuw wachtwoord in.
  2. Klik op Gehoste domeinen.
    Gehoste domeinen
  3. Klik op de domeinnaam waarvoor u een DNS-record wilt toevoegen.
    Kies een domeinnaam.
  4. Klik op het tabblad DNS en vervolgens op DNS Records en Nieuwe DNS record toevoegen.
    Nieuw DNS record toevoegen
    Bestaande records kunt u wijzigen of deactiveren door erop te klikken en te kiezen voor Bewerken of Record deactiveren.
    Bestaande DNS-records Bewerken of Record deactiveren
  5. Kies nu het type record dat u wilt toevoegen of wijzigen. De velden die u moet invullen zullen wijzigen naargelang het type record dat u hebt gekozen.
    DNS-record toevoegen
  6. Klik op Voltooien.

Uw DNS-record is nu toegevoegd of gewijzigd.

Let op: wijzigingen kunnen ervoor zorgen dat uw domeinnaam niet meer correct werkt! Bij twijfel of voor het aanmaken van SPF- en PTR-records, contacteer onze DNS-masters.

DNS-masters contacteren

U kunt een aanvraag voor een DNS-record wijziging per e-mail versturen naar DNS-masters.

Vergeet hierin niet uw domeinnaam te vermelden, het type DNS-record dat moet gewijzigd worden en ons de nodige host namen en IP-adressen te bezorgen.

Let op: als uw wijziging op een welbepaald tijdstip moet gebeuren, dan vragen wij u van onze DNS-masters minstens 2 werkdagen op voorhand te contacteren zodat wij kunnen garanderen dat uw wijziging tijdig wordt uitgevoerd.