×

Een database gebruiken

Hoe kun je een database aanmaken voor je webhosting en hoe link je naar je database vanuit je script? Volg de stappen om je database te gebruiken.

Een database aanmaken

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/.
  2. Klik op Databases.
    Databases
  3. Klik op Nieuwe database toevoegen.
    Nieuwe database toevoegen
  4. Vul de velden in zoals beschreven en klik op Volgende:
    Vul de velden in om uw database aan te maken.
    • Naam database: kies een naam voor je database.
    • Limiet gegevensgrootte: kies een limiet voor je database die tussen de 1 en 100 MB ligt.
    • Naam databasegebruiker: kies een naam voor de gebruiker die je database beheert.
    • Wachtwoord en Wachtwoord bevestigen: kies een wachtwoord van minimaal 7 tekens, inclusief verschillende letters en cijfers. Om een willekeurig wachtwoord te kiezen, klik op Genereren.
    • Verificatietype: Kies SQL Server of Windows naargelang het type verificatie dat je wilt gebruiken.
  5. Klik op Voltooien.
    Overzicht van de nieuwe database

Je database is nu aangemaakt.

Linken naar je database

Met de gegevens waarmee je zonet je database hebt aangemaakt, kun je linken naar je database vanuit een script:

Om vanuit een PHP script naar je database te linken, gebruik je de volgende code:

mysql_connect(“localhost”,”admin”,”password”);

Hiervoor vervang je:

• localhost: door de naam van je database.
  • admin: door de beheerderslogin van je database.
  • password: door het beheerderspaswoord van je database.

Om vanuit een PERL script naar je database te linken, gebruik je de volgende code:

DBI->connect("DBI:mysql:database:localhost",”admin”,”password”);

Hiervoor vervang je:

• localhost: door de naam van je database.
  • admin: door de beheerderslogin van je database.
  • password: door het beheerderspaswoord van je database.