×

Uw privérouter instellen als draadloze router

Hebt u een eigen router die u wenst te gebruiken als wifi-toegangspunt of om uw eigen netwerk te beheren? Dan kunt u deze stappen volgen om zo uw eigen router aan te sluiten. In beide gevallen hoeft u geen wijzigingen aan te brengen aan de b-box.

Let op: Proximus biedt geen ondersteuning op het aansluiten van uw eigen router. We raden u deze stappen dan ook alleen aan als u al enige voorkennis hebt van het instellen van een netwerk.

Wilt u een eenvoudige wifi-oplossing? Controleer dan zeker deze praktische wifi-tips of kijk eens naar onze draadloze oplossingen.

Uw router gebruiken als wifi-toegangspunt

Heeft uw router wifi en wilt u hem gebruiken om uw wifi-netwerk te vergroten? Volg dan deze stappen:

1. Verbind uw privérouter via de LAN-uitgang van de b-box met de LAN-ingang van de privérouter.
  2. Schakel de DHCP-functie op uw privérouter UIT.
  3. Schakel de PPPoE-functie op uw privérouter UIT.
  4. Zorg dat de wifi op uw privérouter AAN staat.

Uw toestellen kunnen nu verbinden met uw privérouter via wifi en krijgen een IP-adres van de b-box.

Uw router gebruiken met router functionaliteit

U wilt graag uw privérouter gebruiken om zo uw eigen netwerk te beheren? Volg dan deze stappen:

1. Verbind uw privérouter via de LAN-uitgang van de b-box met de WAN-ingang van de privérouter.
  2. Zet de DHCP-functie op uw privérouter AAN.
  3. Wijzig de IP-instellingen van uw privérouter zodat deze verschillend zijn van de b-box:
    • Default Gateway: wijzig deze naar een ander IP-adres dan dat van de b-box, bv. 192.168.2.1.
    • DHCP-range: wijzig deze naar een andere range dan die van de b-box, bv. 192.168.2.2 - 192.168.2.255.
  4. Maak een PPPoE-sessie aan op uw privérouter met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw internetverbinding.

De toestellen die verbonden zijn met uw privérouter zullen nu een IP-adres krijgen van uw privérouter en niet van de b-box. De WAN-verbinding (bv. voor remote access), zal ook verlopen via uw privérouter.

Let op: Voor een optimale tv-ervaring, raden we u aan de decoder rechtstreeks aan te sluiten op de b-box.

Aandachtspunten
  • U hebt hierdoor 2 aparte netwerken. Toestellen die verbonden zijn met het ene netwerk, kunnen andere toestellen op het andere netwerk niet zien (bv. draadloze printers).
  • Wanneer beide wifi-netwerken (dat van de b-box en dat van uw privérouter) ingeschakeld zijn, dan zal uw toestel, afhankelijk van uw locatie, zowel met de b-box als met uw eigen privérouter kunnen verbinden.

Tip: Raadpleeg de handleiding van uw privérouter voor geavanceerde instellingen. Kijk ook eens op het Proximus forum waar onze community u misschien verder kan helpen.