Hoe herstart u uw toestellen voor internet en tv?

Hebt u een probleem met internet of uw Proximus TV? Herstart uw materiaal en geniet opnieuw van uw diensten.

Herstart eerst de modem, dan het extra tv-materiaal (indien aanwezig) en vervolgens de decoder.

Herstart eerst uw modem

Hoe kunt uw modem heropstarten?

1. Druk op de knop on-off om de modem uit te zetten. U zult zien dat de controlelampjes op de voorzijde van de modem uitgaan.
  2. Druk opnieuw op de knop on-off om de modem t erug aan te schakelen.
  3. Wacht even tot de volgende controlelampjes (DSL of XDSL) op uw modem vast branden.
Uw b-box 3 modem herstarten In deze video wordt uitgelegd hoe u de modem b-box 3 moet herstarten. U kunt dit best doen wanneer uw internetverbinding traag of niet beschikbaar is of wanneer het tv-scherm zwart of grijs is of wanneer er enkel sneeuw te zien is.

Herstart vervolgens uw PLC-adapter, Ruckus of Wi-Fi Bridge

Hoe kunt uw PLC-adapter heropstarten?

PLC adapter (Ethernet adapter via the electricity grid)
  1. Haal de 1ste PLC-adapter (bv. degene naast de modem) uit de stekker en steek hem terug.
  2. Haal de 2de PLC-adapter (bv. degene naast de decoder) uit de stekker en steek hem terug.
  3. Wacht even tot de controlelampjes terug branden.
Lampjes van uw PLC’s nakijken Controleer de kabels en controlelampje van uw PLC. Indien uw tv-toestel aangeeft dat er een verlies van signaal is of de beeldkwaliteit slecht is, is het mogelijk dat uw PLC adapters (bijvoorbeeld Devolo) de oorzaak zijn.

Hoe kunt uw Ruckus heropstarten?

Ruckus
  1. Ontkoppel de zwarte voedingskabel achteraan het 1ste Ruckus-toestel (bv. de Ruckus-zender, naast de modem) en sluit hem opnieuw aan.
  2. Ontkoppel de zwarte voedingskabel achteraan het 2de Ruckus-toestel (bv. de Ruckus-ontvanger, naast de decoder) en sluit hem opnieuw aan.
  3. Wacht even tot de controlelampjes terug branden.
Problemen met uw Ruckus ? Hoe installeert u een Ruckus? Sluit de zender aan op de modem en de ontvanger op de decoder. Zo hebt u niet langer een kabel nodig om Proximus TV op uw tv-scherm te bekijken.

Hoe kunt uw Wi-Fi Bridge heropstarten?

Wi-Fi Bridge
  1. Druk op de power-knop op de achterkant van de Wi-Fi Bridge om die uit te zetten.
  2. Druk nogmaals op de power-knop om de Wi-Fi Bridge opnieuw aan te schakelen.
  3. Indien u over meerdere Wi-Fi Bridge beschikt, moet u elke Wi-Fi Bridge heropstarten.
Problemen met uw Wi-Fi Bridge? Hoe kunt uw Wi-Fi Bridge heropstarten?

Herstart daarna uw decoder

Hoe kunt uw decoder heropstarten?

1. Zet de schakelaar achteraan op uw decoder op 0.
  2. Wacht tenminste een tiental seconden.
  3. Zet de schakelaar terug op 1.
  4. De controlelampjes aan de voorkant van uw decoder branden nu. Het opstarten is bezig.
  5. Na enkele minuten kunt u opnieuw TV kijken en navigeren doorheen het Proximus TV menu
Decoder V5
Uw V5 decoder herstarten In deze video wordt uitgelegd hoe u de V5 decoder opnieuw opstart. Het kan nuttig zijn om dit te doen wanneer uw tv-scherm zwart of grijs is of wanneer de ontvanger niet meer reageert op de afstandsbediening.
Decoder V5 compact
Uw V5 compact decoder herstarten In deze video tonen wij hoe u de V5 compacte decoder terug kan opstarten. U kan dit doen wanneer uw tv-scherm zwart is of wanneer de afstandsbediening niet meer reageert.