×

Documenten creëren in OneDrive for Business

In OneDrive for Business kun je niet alleen bestanden uploaden om ze te delen. Je maakt even eenvoudig nieuwe Office-bestanden aan, rechtstreeks vanuit de cloud.

1. Log in op Office 365 en klik op OneDrive in het menu.
  2. Klik op Nieuw document en kies het type document dat je wilt creëren.
  3. Het nieuwe document opent in het Office Online-programma dat je hebt gekozen, bijvoorbeeld Word.
  4. Als je document klaar is hoef je het niet op te slaan, in Office Online gebeurt dit automatisch.
  5. Om de bestandsnaam van het document te wijzigen, klik je op de naam van het document in de taakbalk en voer je de nieuwe naam in. Druk op Enter om je wijziging te bevestigen.
  6. Terugkeren naar de locatie waar je het bestand opsloeg? Klik op het navigatiemenu naast het bestand, in OneDrive for Business heeft dit menu je naam.

Tip: om toegang te krijgen tot alle beschikbare functies van je Office-bestand, schakel je over naar de offline versie. Werk je bijvoorbeeld in Word Online, klik dan op Openen in Word om over te schakelen naar Word Offline.