×

Licenties beheren in Office 365

Elke Office 365-gebruiker heeft een licentie nodig. Afhankelijk van uw Office 365-account beschikt u over één of meer licenties die u aan gebruikers kunt toewijzen. Licenties teveel of te weinig? Dan kunt u er inleveren of bijkopen.

Licenties raadplegen

1. Log in op Office 365, klik op het Blauw menu met witte stippen menu en op Beheer.
  2. Selecteer Facturering in het menu links en daarna Licenties.
    Klik op Facturering en dan op Licenties.
  3. In de kolommen ziet u hoeveel geldige licenties u hebt en of ze toegewezen zijn.
    Beschikbare licenties in Office 365

In het voorbeeld hierboven kunt u nog 8 licenties aan nieuwe gebruikers toewijzen.

Licenties beheren

Licenties bijkopen of inleveren

Een licentie inleveren? Trek ze eerst van de gebruiker in (zie procedure onder Licenties toewijzen en intrekken) en vermijd dat u zijn of haar bestanden verliest.

1. Stuur een mail naar webservices@proximus.com: vermeld uw Office 365- gebruikersnaam en het aantal licenties dat u wilt toevoegen of verwijderen.
  2. Van zodra uw licenties zijn aangepast, ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Log in op Office 365 om het aantal beschikbare licenties te raadplegen.

Licenties toewijzen en intrekken
  1. Log in op Office 365, klik op het Blauw menu met witte stippen menu en op Beheer.
  2. Kies Gebruikers > Actieve gebruikers.
    Klik op Actieve gebruikers in het menu Gebruikers.
  3. Voeg een nieuwe gebruiker toe of klik op een bestaande gebruiker.
    Klik op Gebruiker toevoegen of klik op gebruikersnaam van een bestaande gebruiker.
  4. Klik op Bewerken naast Productlicenties.
    Klik op Bewerken naast Productlicenties.
  5. Beweeg de slider naast de licentie naar 'Aan' of 'Uit' en klik op Opslaan.
    Beweeg de slider naast de licentie naar 'Aan' of 'Uit'.

De licentie is ingetrokken of verwijderd. De gebruiker kan nu inloggen in Office 365 of is zijn of haar toegang kwijt.