×

Uw USB-modem of wifi-router installeren

Hebt u een mobiele router of modem van het merk Huawei of Vodafone en wilt u surfen via het 4G/3G-netwerk? De installatie van de wifi-router of USB-stick gebeurt in enkele muisklikken.

Huawei R218H & R216H

Huawei 216 & 218 H

Om uw wifi-router met het internet te verbinden, gaat u als volgt te werk:

1. Zet uw wifi-router aan of sluit deze aan op de USB-poort van uw computer.
  2. Maak eerst verbinding met het wifi-netwerk vanaf uw computer. De naam (SSID) en het wachtwoord (Wi-Fi Key) van uw wifi-netwerk staan vermeld op de Vodafone Mobile Wi-Fi Reminder Card die bij uw wifi-router geleverd werd.
  3. Surf naar het configuratiemenu van uw router op http://vodafonemobile.wifi met een recente internetbrowser.
  4. Toets uw pincode in het veld Huidige pincode invoeren in en klik op OK.
    Bent u uw pincode vergeten? Na 3 foutieve pogingen zal er om uw pukcode gevraagd worden. Voer de pukcode in om uw simkaart te deblokkeren.
  5. U bent nu met het internet verbonden.

Wilt u ook surfen in het buitenland? Volg dan ook deze stappen:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw router op http://vodafonemobile.wifi met een recente internetbrowser.
  2. Geef in het veld Wachtwoord admin in en klik op Inloggen.
  3. Klik in de tab Mobile Wi-Fi op Mobiel breedband.
  4. Klik op Verbinding.
  5. Vink het vakje naast Automatisch verbinding maken, ook tijdens roaming aan en klik op Opslaan.
  6. U kunt uw wifi-router nu ook in het buitenland gebruiken.

Huawei E5573

Huawei E 5573

Om uw wifi-router met het internet te verbinden, gaat u als volgt te werk:

1. Zet uw wifi-router aan.
  2. Maak een verbinding met het wifi-netwerk vanaf uw computer. De naam (SSID) en het wachtwoord (Wi-Fi Key) van uw wifi-netwerk staan vermeld op de achterkant van uw wifi-router. U vindt deze informatie aan de binnenzijde, dus u moet hiervoor het toestel openen.
  3. U bent nu verbonden met het internet.

Wilt u de naam en/of het wachtwoord van uw wifi-netwerk wijzigen? Volg dan ook deze stappen:

1. Sluit uw wifi-router aan op de USB-poort van uw computer.
  2. Surf naar het configuratiemenu van uw router op http://192.168.8.1 met een recente internetbrowser. Indien gewenst, kunt u rechts bovenaan de taal wijzigen.
  3. Typ als gebruikersnaam admin in en als paswoord admin en klik op Aanmelden.
  4. Vink de optie Automatisch downloaden (en bijwerken na herstart) aan en klik op Volgende.
  5. In het veld SSID, kies een naam voor uw wifi-netwerk van maximaal 32 tekens. Dit is de naam die u in de lijst van wifi-netwerken zult zien staan.
  6. In het veld WPA pre-Shared key, kies een wachtwoord voor uw wifi-netwerk.
  7. Vink de optie Wijzig wachtwoord aan en klik op Volgende.
  8. Maak opnieuw verbinding met wifi vanaf uw computer door de naam van uw wifi-netwerk te kiezen die u zonet hebt ingesteld en geef uw wachtwoord in.
  9. De naam en/of het wachtwoord van uw wifi-netwerk zijn nu gewijzigd.

U kunt ook de volledige handleiding (.pdf) (meertalig) van het toestel downloaden.

Huawei K5160 & K4203

Huawei K 5160

U kunt de Vodafone Mobile Broadband Dashboard software voor uw USB-stick downloaden (op vodafone.nl) en installeren.