×

De hotspot op uw modem (de)activeren

Standaard dienen alle modems als Smart Wi-Fi hotspot voor 4 gebruikers zolang er een actieve, beveiligde wifi-verbinding is en de Smart Wi-Fi hotspot geactiveerd is. Om te surfen via Smart Wi-Fi in België, moeten uw gebruikers een Proximus internet of mobiel abonnement hebben en een Smart Wi-Fi hotspot-account.

U kunt op eender welk moment de Smart Wi-Fi hotspot op uw modem deactiveren of opnieuw activeren. Het openstellen van uw modem voor andere gebruikers heeft geen enkele invloed op uw internetverbruik - of snelheid. Het privégedeelte (dat u gebruikt) en het publieke gedeelte (dat wordt gebruikt door andere gebruikers) van uw modem staan namelijk volledig los van elkaar.

Bent u zelfstandige of een kleine onderneming en wilt u meer dan 4 gebruikers wifi toegang geven? Kijk dan eens naar Bizz Guest Wi-Fi.

B-box 3

Écran pour accéder au menu de configuration du modem

Pas de instellingen van uw b-box 3 aan via het configuratiemenu van uw modem of via de Smart Wi-Fi hotspot-lijn.

• Surf naar het configuratiemenu van uw modem
    1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
    2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
      Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
      Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password.
      Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem
    3. Klik in het centrale gedeelte van het scherm op Mijn Modem. Klik daarna op de tab Fon.
    4. Klik op de knop Uit om Smart Wi-Fi hotspot te deactiveren. U kunt deze functie nadien terug activeren via de knop Aan.
    5. Klik op de knop OK om de wijzigingen op te slaan.
  • Bel naar de Proximus Smart Wi-Fi hotspot-lijn
    Bel met uw vaste lijn naar onze
    Smart Wi-Fi hotspot-lijn op het gratis nummer 0800 20 640 om de Smart Wi-Fi hotspot van uw modem te laten deactiveren.
    Als u niet belt met uw vaste lijn, zullen we u vragen naar uw telefoonnummer en het nummer van uw laatste factuur, d.w.z. het nummer van 10 of 12 cijfers, dat u terugvindt bovenaan uw factuur.

B-box 2

B-box 2

Pas de instellingen van uw b-box 2 aan via het configuratiemenu van uw modem of via de Smart Wi-Fi hotspot-lijn.

• Surf naar het configuratiemenu van uw modem
    1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
    2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
      Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
    3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings, en daarna op Hotspot.
    4. Klik op de knop Disable Hotspot om de Smart Wi-Fi hotspot te deactiveren. U kunt deze functie nadien terug activeren via de knop Enable Hotspot.
  • Bel naar de Proximus Smart Wi-Fi hotspot-lijn
    Bel met uw vaste lijn naar onze
    Smart Wi-Fi hotspot-lijn op het gratis nummer 0800 20 640 om de Smart Wi-Fi hotspot van uw modem te laten deactiveren.
    Als u niet belt met uw vaste lijn, zullen we u vragen naar uw telefoonnummer en het nummer van uw laatste factuur, d.w.z. het nummer van 10 of 12 cijfers, dat u terugvindt bovenaan uw factuur.