Een extra mailbox toevoegen in Proximus Webmail

U kunt de mailbox die u kreeg bij uw internetabonnement beheren via Proximus Webmail. Bovendien kunt u ook uw andere Proximus-mailboxen of zelfs externe mailboxen (bv. Gmail, iCloud, ...) toevoegen. Zo beheert u al uw e-mailberichten tegelijk en vanop één plaats. Daarna kunt u uw berichten verplaatsen van de ene mailbox naar de andere.

Volg de stappen hieronder om uw mailbox toe te voegen of om uw berichten te verplaatsen.

Uw mailbox toevoegen
  1. Log in op Proximus Webmail met uw e-mailadres en het paswoord van uw mailbox.
  2. Als u niet alle mappen ziet (Postvak IN, Concepten, Verzonden, enz.), klik op de ">>" icoon knop onderaan links.
  3. Klik op E-mailaccount toevoegen onder Mijn mappen.
    Klik op "E-mailaccount toevoegen".
  4. Vul de velden in:
    • In het veld Uw e-mailadres, geef het e-mailadres in dat u wilt toevoegen. Dit kan een Proximus-mailbox zijn of een externe mailbox (bv. Gmail, iCloud, enz.).
    • In het veld Uw wachtwoord, geef het paswoord in van uw e-mailaccount.
      Geef het e-mailadres en wachtwoord in van de account die u wilt toevoegen.
  5. U hebt nu 2 opties:
    1. Toevoegen: via deze optie probeert u uw mailbox automatisch toe te voegen door de configuratie op te halen. Om een Proximus-mailbox toe te voegen, klikt u op deze optie. Voor de meeste externe mailboxen kan deze optie ook worden gebruikt, maar in sommige gevallen (zoals Gmail en iCloud), wordt mogelijk een foutbericht weergegeven en kunnen er extra stappen nodig zijn:
      • Gmail:
        1. Meld u aan op Gmail met uw e-mailadres en wachtwoord en controleer of u een recente e-mail hebt met als onderwerp Geblokkeerde inlogpoging controleren.
        2. Open deze e-mail en klik op de blauwe Uw account beveiligen knop.
        3. Schakel de toegang voor minder veilige apps in.
        4. Herhaal nu alle stappen hierboven om uw e-mailaccount toe te voegen in Proximus Webmail.
      • iCloud:
        1. Meld u aan op Apple ID met uw Apple ID en wachtwoord.
        2. Klik op Maak een wachtwoord aan... onder App-Specifieke Wachtwoorden in de sectie Beveiliging.
        3. Geef Proximus Mail in als label voor uw wachtwoord en klik op Aanmaken.
        4. U ontvangt nu een wachtwoord. Kopieer dit wachtwoord en klik op Voltooien. Herhaal nu alle stappen hierboven om uw e-mailaccount toe te voegen in de Proximus Webmail. In stap 5, geef het wachtwoord in dat u ontvangen heeft in plaats van het wachtwoord van uw e-mailaccount.
    2. Handmatig: U geeft zelf de detailconfiguratie (accountnaam, inkomende en uitgaande mailserver, poorten, authenticatie, etc.) in van uw e-mailprovider. Contacteer uw e-mailprovider voor meer informatie.
      • Accountnaam: typ de naam van uw mailbox (meestal de gebruikersnaam, e-mailadres of het eerste deel van uw e-mailadres voor de @), zoals opgegeven door uw e-mailprovider.

Ontvangende server

• Servernaam: typ de POP of IMAP-instellingen van uw mailbox, opgegeven door uw e-mailprovider.
      • Verbindingsbeveiliging: kies het versleutelingstype van uw mailbox (SSL, TLS, StartSSL), opgegeven door uw e-mailprovider.
      • Serverpoort: type de serverpoort van uw inkomende server (meestal 110 voor POP en 143 voor IMAP), opgegeven door uw e-mailprovider.
      • Wachtwoord: typ het wachtwoord van uw mailbox.

Uitgaande server

• Servernaam: typ de SMTP-server van uw mailbox, opgegeven door uw e-mailprovider.
      • Verbindingsbeveiliging: kies het versleutelingstype van uw mailbox (SSL, TLS, StartSSL), opgegeven door uw e-mailprovider.
      • Serverpoort: type de serverpoort van uw uitgaande server (meestal 587 als u een verbindingsbeveiliging gebruikt), opgegeven door uw e-mailprovider.
      • Wachtwoord: typ het wachtwoord van uw mailbox.

U hebt nu uw e-mailaccount toegevoegd aan de Proximus Webmail en deze wordt links op het scherm weergegeven.

Uw berichten verplaatsen
  1. Klik op het Hamburgermenu menu naast de Inbox van de mailbox waar u de berichten naartoe wilt verplaatsen.
  2. Klik op Nieuwe map toevoegen en maak exact dezelfde mappen aan als de mailbox van waaruit u de berichten wilt verplaatsen.
    Nieuwe map toevoegen
  3. Herhaal stap 2 tot u precies dezelfde structuur hebt gemaakt.
  4. Klik op het hamburgermenu  menu naast de Inbox van de mailbox van waaruit u de berichten wilt verplaatsen.
  5. Klik op Alle berichten verplaatsen en selecteer de map waar u de berichten naartoe wilt verplaatsen.
    Alle berichten verplaatsen
  6. Herhaal dit vanaf stap 4 totdat u alle berichten hebt verplaatst.

U hebt nu alle berichten van een mailbox naar een andere verplaatst.