×

Een extra mailbox toevoegen in Proximus Webmail

U kunt de mailbox die u kreeg bij uw internetabonnement beheren via Proximus Webmail. Bovendien kunt u ook uw andere Proximus-mailboxen of zelfs externe mailboxen (bv. Gmail, iCloud, ...) toevoegen. Zo beheert u al uw e-mailberichten tegelijk en vanop één plaats.

1. Log in op Proximus Webmail met uw e-mailadres en het paswoord van uw mailbox.
  2. Als u niet alle mappen ziet (Postvak IN, Concepten, Verzonden, enz.), klik op de ">>" icoon knop onderaan links.
  3. Klik op E-mailaccount toevoegen onder Mijn mappen.
    Klik op "E-mailaccount toevoegen".
  4. Vul de velden in:
    • In het veld Uw e-mailadres, geef het e-mailadres in dat u wilt toevoegen.
    • In het veld Uw wachtwoord, geef het paswoord in van uw e-mailaccount.
      Geef het e-mailadres en wachtwoord in van de account die u wilt toevoegen.
  5. U hebt nu 2 opties:
    1. Toevoegen: via deze optie probeert u uw mailbox automatisch toe te voegen door de configuratie op te halen. Om een Proximus-mailbox toe te voegen, klikt u op deze optie. Voor de meeste externe mailboxen kan deze optie ook worden gebruikt, maar in sommige gevallen (zoals Gmail en iCloud), wordt mogelijk een foutbericht weergegeven en kunnen er extra stappen nodig zijn:
      • Gmail:
        1. Meld u aan op Gmail met uw e-mailadres en wachtwoord en controleer of u een recente e-mail hebt met als onderwerp Geblokkeerde inlogpoging controleren.
        2. Open deze e-mail en klik op de blauwe Uw account beveiligen knop.
        3. Schakel de toegang voor minder veilige apps in.
        4. Herhaal nu alle stappen hierboven om uw e-mailaccount toe te voegen in Proximus Webmail.
      • iCloud:
        1. Meld u aan op Apple ID met uw Apple ID en wachtwoord.
        2. Klik op Maak een wachtwoord aan... onder App-Specifieke Wachtwoorden in de sectie Beveiliging.
        3. Geef Proximus Mail in als label voor uw wachtwoord en klik op Aanmaken.
        4. U ontvangt nu een wachtwoord. Kopieer dit wachtwoord en klik op Voltooien. Herhaal nu alle stappen hierboven om uw e-mailaccount toe te voegen in de Proximus Webmail. In stap 5, geef het wachtwoord in dat u ontvangen heeft in plaats van het wachtwoord van uw e-mailaccount.
    2. Handmatig: U geeft zelf de detailconfiguratie (accountnaam, inkomende en uitgaande mailserver, poorten, authenticatie, etc.) in van uw e-mailprovider. Contacteer uw e-mailprovider voor meer informatie.

Klaar! U hebt nu uw e-mailaccount toegevoegd in de Proximus Webmail.