×

Toegang tot de mailserver van uw bedrijf met de TouchDown-applicatie

Surft u met een Android-toestel? Dan kunt u met de TouchDown-applicatie van Nitrodesk inloggen op de mailserver van uw bedrijf. Zo krijgt u op uw gsm, netbook of tablet toegang tot uw e-mails, contacten, taken en kalender in Outlook.

Opgelet: de TouchDown-applicatie is geen product van Proximus. Proximus nv kan er niet aansprakelijk voor worden gesteld. We raden aan eerst de testversie te downloaden.

De TouchDown-applicatie downloaden in de Play Store

Eerst en vooral moet u TouchDown downloaden en installeren op uw tablet-pc of gsm.

• Hebt u een gsm, bekijk dan stap voor stap alle schermen in de installatiedemo (Engelstalig, op de site van Nitrodesk).
  • Hebt u een tablet (bv. Samsung Galaxy Tab), volg dan de onderstaande instructies:
    1. Klik op Home om naar het startscherm te gaan en klik op Apps en Play Store.
    2. Logo van het Android-besturingssysteemLog in op Play Store. Er zijn 2 mogelijkheden:
      • Hebt u de Android Market al bezocht, ga dan naar stap 3.
      • Is dit uw eerste bezoek aan de Android Market, registreer u dan via uw Google-account. Als u nog geen Google-account hebt, kunt u er een creëren bij uw registratie voor Android Market. Daarvoor hebt u geen Gmail-adres nodig.
    3. Logo van de TouchDown-applicatieAls u ingelogd bent op Android Market, ziet u de lijst met alle beschikbare applicaties. Zoek NITRODESK voor een sneller resultaat.
    4. Selecteer TouchDown for Tablets en klik op Download.
    5. Als u klaar bent met downloaden, ziet u een scherm met de TouchDown-autorisaties (toegang tot internet, tot uw contacten, enz.). Klik op OK.
    6. Als de installatie voltooid is, ziet u een melding in de statusbalk. Klik op Home om terug te keren naar de startpagina.
    7. Op uw startscherm ziet u nu het nieuwe TouchDown-icoon. Klik erop.
    8. Lees nu de gebruikersovereenkomst van TouchDown. Klik op Accept om de installatie te voltooien.

Uw toestel aansluiten met uw Exchange-server

U kunt nu de TouchDown-applicatie configureren voor toegang tot uw e-mailserver. Als u bepaalde technische informatie niet kent (bv. de naam van uw Exchange-server), contacteer dan de IT-dienst van uw bedrijf.

• Hebt u een gsm, bekijk dan stap voor stap alle schermen in de configuratiedemo (Engelstalig, op de site van Nitrodesk).
  • Hebt u een tablet (bv. Samsung Galaxay Tab), volg dan de onderstaande instructies:
    1. Klik in de TouchDown-applicatie op Settings.
    2. Klik op No voor een snelle configuratie.
    3. Er zijn 3 tabs: Account, Connection en Advanced. U hebt de eerste 2 nodig.

Configuratiescherm van uw account in de TouchDown-applicatieKlik op de Account-tab en vul de volgende velden in:
      • Connection Mode: selecteer een connectietype in het rolmenu, bv. ActiveSync ONLY.
      • Login ID: : voer het ID in om in te loggen op uw e-mailadres, bv. "userid123456".
        Is uw ID een e-mailadres (userid123456@blabla.com), vink dan het vakje "This is my email address" aan.
      • Email address: voer uw e-mailadres in, bv. "userid123456@uwbedrijf.com"..
      • Password: voer het wachtwoord in om toegang te krijgen tot uw e-mailadres.
      • Folder language: kies de gewenste taal voor de folders.

Inlogscherm voor de configuratieKlik op de Connection-tab en vul de volgende velden in:
      • Server name: voer de naam in van de Exchange-server van uw bedrijf.
      • Vink het vakje Uses SSL aan (SSL is een beveiligingsprotocol).

Klik op Save onderaan op het scherm om uw wijzigingen op te slaan.

Voor de eerste keer uw e-mail, taken, enz. synchroniseren

1. Klik op Home om naar de startpagina te gaan
  2. Klik achtereenvolgens op Apps en op TouchDown: de synchronisatie start onmiddellijk.