Toegang tot de mailserver van je bedrijf met de TouchDown-applicatie

Surf je met een Android-toestel? Dan kun je met de TouchDown-applicatie van Nitrodesk inloggen op de mailserver van je  bedrijf. Zo krijg je op je gsm, netbook of tablet toegang tot je e-mails, contacten, taken en kalender in Outlook.

Opgelet: de TouchDown-applicatie is geen product van Proximus. Proximus nv kan er niet aansprakelijk voor worden gesteld. We raden aan eerst de testversie te downloaden.

De TouchDown-applicatie downloaden in de Play Store

Eerst en vooral moet je TouchDown downloaden en installeren op je tablet-pc of gsm.

• Heb je een gsm, bekijk dan stap voor stap alle schermen in de installatiedemo (Engelstalig, op de site van Nitrodesk).
  • Heb je een tablet (bv. Samsung Galaxy Tab), volg dan de onderstaande instructies:
    1. Klik op Home om naar het startscherm te gaan en klik op Apps en Play Store.
    2. Logo van het Android-besturingssysteemLog in op Play Store. Er zijn 2 mogelijkheden:
      • Heb je de Android Market al bezocht, ga dan naar stap 3.
      • Is dit je eerste bezoek aan de Android Market, registreer je dan via je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een creëren bij je registratie voor Android Market. Daarvoor heb je geen Gmail-adres nodig.
    3. Logo van de TouchDown-applicatieAls je ingelogd bent op Android Market, zie je de lijst met alle beschikbare applicaties. Zoek NITRODESK voor een sneller resultaat.
    4. Selecteer TouchDown for Tablets en klik op Download.
    5. Als je klaar bent met downloaden, zie je een scherm met de TouchDown-autorisaties (toegang tot internet, tot je contacten, enz.). Klik op OK.
    6. Als de installatie voltooid is, zie je een melding in de statusbalk. Klik op Home om terug te keren naar de startpagina.
    7. Op je startscherm zie je nu het nieuwe TouchDown-icoon. Klik erop.
    8. Lees nu de gebruikersovereenkomst van TouchDown. Klik op Accept om de installatie te voltooien.

Je toestel aansluiten met je Exchange-server

Je kunt nu de TouchDown-applicatie configureren voor toegang tot je e-mailserver. Als je bepaalde technische informatie niet kent (bv. de naam van je Exchange-server), contacteer dan de IT-dienst van je bedrijf.

• Heb je een gsm, bekijk dan stap voor stap alle schermen in de configuratiedemo (Engelstalig, op de site van Nitrodesk).
  • Heb je een tablet (bv. Samsung Galaxay Tab), volg dan de onderstaande instructies:
    1. Klik in de TouchDown-applicatie op Settings.
    2. Klik op No voor een snelle configuratie.
    3. Er zijn 3 tabs: Account, Connection en Advanced. Je hebt de eerste 2 nodig.

Configuratiescherm van uw account in de TouchDown-applicatieKlik op de Account-tab en vul de volgende velden in:
      • Connection Mode: selecteer een connectietype in het rolmenu, bv. ActiveSync ONLY.
      • Login ID: : voer het ID in om in te loggen op je e-mailadres, bv. "userid123456".
        Is je ID een e-mailadres (userid123456@blabla.com), vink dan het vakje "This is my email address" aan.
      • Email address: voer je e-mailadres in, bv. "userid123456@uwbedrijf.com"..
      • Password: voer het wachtwoord in om toegang te krijgen tot je e-mailadres.
      • Folder language: kies de gewenste taal voor de folders.

Inlogscherm voor de configuratieKlik op de Connection-tab en vul de volgende velden in:
      • Server name: voer de naam in van de Exchange-server van je bedrijf.
      • Vink het vakje Uses SSL aan (SSL is een beveiligingsprotocol).

Klik op Save onderaan op het scherm om je wijzigingen op te slaan.

Voor de eerste keer je e-mail, taken, enz. synchroniseren

1. Klik op Home om naar de startpagina te gaan
  2. Klik achtereenvolgens op Apps en op TouchDown: de synchronisatie start onmiddellijk.