×

Wat is een Smart Wi-Fi hotspot?

U kunt zich verbinden met een Smart Wi-Fi hotspot. Maar wat is dat nu precies?

Een Smart Wi-Fi hotspot is een plaats waar u gratis kunt surfen op het internet als u een Proximus-internetabonnement hebt. Voor elk gsm-abonnement dat u in een Pack hebt, krijgt u gratis een extra toegang.

Hebt u enkel een Proximus gsm-abonnement? Dan kunt u Smart Wi-Fi als optie nemen voor 5 euro per maand.

Dit zijn de eigenschappen van Smart Wi-Fi:

• U surft aan een maximale snelheid van 50 Mbps.
  • Smart Wi-Fi is beschikbaar in België. Door het beperkte aantal gebruikers in het buitenland, de aanwezigheid van wifi in de meeste hotels en de gewijzigde roamingtarieven in de EU worden de FON Wi-Fi hotspots niet meer aangeboden in het buitenland vanaf 01/01/2019.
  • Als mobiel internet (4G en 3G) en Smart Wi-Fi geactiveerd zijn op uw toestel, dan wordt u automatisch verbonden met een Smart Wi-Fi hotspot als er één in de buurt is en behoudt u tijdens het overschakelen uw internetverbinding.
  • Elk gsm-abonnement beschikt over een eigen volume voor Smart Wi-Fi. Als u het volume van uw internetabonnement gebruikt, dan wordt dit automatisch afgetrokken van uw maandelijks internetverbruik (vaste lijn). In geval van overschrijding  van uw internetvolume wordt de verbinding niet afgebroken, maar verlagen wij de snelheid naar 128 Kbps.
  • Als u een Proximus-internetabonnement hebt, dan dient uw modem standaard als Smart Wi-Fi hotspot voor andere gebruikers:
    • Wij beperken het aantal bezoekers en hun verbruik op uw Smart Wi-Fi hotspot. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van uw verbinding of tv-signaal.
    • U bent niet verantwoordelijk voor de daden van de bezoekers van uw Smart Wi-Fi hotspot.
    • Wilt u uw modem toch liever niet als Smart Wi-Fi hotspot gebruiken? Schakel de Smart Wi-Fi hotspot op uw modem uit. U kunt daarom nog wel gebruik maken van de Smart Wi-Fi hotspots op andere locaties.