Wat is een Public Wi-Fi hotspot?

U kunt zich verbinden met een Public Wi-Fi hotspot. Maar wat is dat nu precies?

Een Public Wi-Fi hotspot is een plaats waar u gratis kunt surfen op het internet als u een Proximus-internetabonnement hebt. Voor elk gsm-abonnement dat u in een Pack hebt, krijgt u gratis een extra toegang.

Hebt u enkel een Proximus gsm-abonnement? Dan kunt u Public Wi-Fi als optie nemen voor 5 euro per maand.

Dit zijn de eigenschappen van Public Wi-Fi:

• U surft aan een maximale snelheid van 50 Mbps.
  • Als mobiel internet (4G en 3G) en Public Wi-Fi geactiveerd zijn op uw toestel, dan wordt u automatisch verbonden met een Public Wi-Fi hotspot als er één in de buurt is en behoudt u tijdens het overschakelen uw internetverbinding.
  • Elk gsm-abonnement beschikt over een eigen volume voor Public Wi-Fi. Als u het volume van uw internetabonnement gebruikt, dan wordt dit automatisch afgetrokken van uw maandelijks internetverbruik (vaste lijn). In geval van overschrijding  van uw internetvolume wordt de verbinding niet afgebroken, maar verlagen wij de snelheid naar 128 Kbps.
  • Als u een Proximus-internetabonnement hebt, dan dient uw modem standaard als Public Wi-Fi hotspot voor andere gebruikers:
    • Wij beperken het aantal bezoekers en hun verbruik op uw Public Wi-Fi hotspot. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van uw verbinding of tv-signaal.
    • U bent niet verantwoordelijk voor de daden van de bezoekers van uw Public Wi-Fi hotspot.
    • Wilt u uw modem toch liever niet als Public Wi-Fi hotspot gebruiken? Schakel de Public Wi-Fi hotspot op uw modem uit. U kunt daarom nog wel gebruik maken van de Public Wi-Fi hotspots op andere locaties.