Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Het gsm-nummer van iemand anders overnemen

U kunt gratis het gsm-nummer van iemand anders overnemen - natuurlijk op voorwaarde dat deze persoon hiermee akkoord gaat, en klant is bij ons. Enkel als u een andere factuur wilt, wordt er een éénmalige kost aangerekend.

 • Is het nummer niet verbonden met een factuur? (bv. Pay&Go)
  Deze nummeroverdracht is altijd gratis. De persoon die afstand doet van zijn nummer kan gewoon zijn simkaart doorgeven. Vergeet niet om de naam die gelinkt is aan de simkaart aan te passen. Dit kan online of in een verkooppunt.
  Indien nodig, kunt u de simkaart gratis omruilen voor een ander type simkaart (microsimkaart, nanosimkaart, enz.) in een verkooppunt.
 • Is het nummer verbonden met een factuur? (bv. een abonnement of Pay&Go met automatische herlaadbeurt)
  Om een abonnementsnummer door te geven, moet u een overdrachtsdocument invullen in een verkooppunt. De overdracht zal binnen 14 dagen na ontvangst van uw aanvraag worden uitgevoerd.
  • Als u kiest voor een andere naam op dezelfde factuur, dan hoeft u niets te betalen. Let op, eventuele schulden met betrekking tot dit nummer worden overgedragen naar de overnemer.
  • Als u kiest voor een andere naam én een andere factuur dan wordt er een éénmalige kost aangerekend, behalve als het gaat om een factuur waarop enkel gsm-nummers terug te vinden zijn. Het oude abonnement wordt dan stopgezet, terwijl het nieuwe abonnement op hetzelfde moment wordt geactiveerd. Let op, eventuele schulden met betrekking tot dit nummer moeten worden vereffend vooraleer het nummer kan worden overgedragen.
 • Gebruikte die persoon zijn of haar gsm-nummer om in te loggen op bepaalde websites?
  Vergeet niet zijn of haar gsm-nummer aan te passen voor MyProximus, WhatsApp, Facebook, Google, enz. zodat zijn of haar persoonlijke gegevens privé blijven.

Heeft deze info u geholpen?

Dank u

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.