Kabels voor internet, uw tv en uw vaste lijn

Wanneer uw Proximus-lijn geactiveerd is, kunt u de kabels tussen de verschillende toestellen aansluiten. Sluit uw telefoontoestel en uw modem aan op de telefooncontactdoos, verbind uw televisietoestel met de decoder en sluit uw pc aan op de modem.

B-box 3

Modem b-box 3

Hoe sluit u de kabels aan op uw b-box 3?

Hoe sluit u uw Proximus-toestellen aan om uw vaste lijn, televisie of internet te kunnen gebruiken?

Hoe controleer ik de kabels van mijn b-box 3 modem? Deze video geeft de mogelijkheid om te controleren of de kabels die uw b-box 3-modem verbinden met uw andere apparaten, goed zijn aangesloten.
  1. Maak indien nodig eerst de Proximus-filter en -contactdoos klaar.
  2. Hebt u een vaste lijn?
    • Als u een klassieke vaste lijn hebt, sluit u het telefoonsnoer op de Proximus-filter aan. Uw filter kan er anders uitzien dan op de afbeelding hieronder.
      Voorbeelden van filters die op een wandcontactdoos worden geplaatst en aangesloten op de telefoonkabel.
    • Als u een vaste lijn via internet hebt, verbindt u het telefoonsnoer met een van de gele poorten op de modem.
  3. Sluit de modem aan op de Proximus-filter.
    Sluit hiervoor de blauwe kabel (of de zwarte kabel met blauwe uiteinden) aan op de blauwe poort van de modem.
    Kabel tussen de modem en de muurfilter.
  4. Sluit de modem aan op een stopcontact en schakel hem in.
    Het ledlampje Powerbegint te branden. Als dat niet gebeurt, controleert u of de schakelaar op de achterkant van de modem op On staat.
    Voedingskabel aangesloten op een stopcontact.
  5. Uw modem wordt automatisch geconfigureerd en geüpdatet. Dit duurt maximaal dertig minuten.
    Het ledlampje DSLbegint te knipperen en zodra uw modem gereed is, blijft het permanent branden.
  6. Hebt u Proximus TV?
    Zodra het ledlampje DSLbrandt, kunt u de televisieaansluitingen tot stand brengen.
    Zijn de kabels van uw V5 compact decoder goed aangesloten? Er zijn verschillende apparaten verbonden met de decoder met verschillende kabels. Vaak zijn deze kabels niet correct aangesloten en zorgt dit voor problemen.
    Hoe de kabels van uw V5 decoder nakijken? Uw decoder ontvangt geen TV-signaal meer ? U krijgt een zwart scherm te zien of een foutmelding op uw TV-scherm? Bekijk deze video om de bekabeling van uw installatie te controleren.
    • Hebt u een Wi-Fi Bridge? Bekijk hoe u een Wi-Fi Bridge installeert.
    • Hebt u een PLC-adapter (Devolo)? Bekijk hoe u een PLC-adapter (Devolo) installeert.
    • Hebt u een Ruckus? Bekijk hoe u een Ruckus installeert.
    • U hebt geen Wi-Fi Bridge, PLC-adapter of Ruckus? Volg dan de drie stappen hieronder. Voor meer info, bekijk hoe u Proximus TV installeert.
      1. Verbind de decoder met de modem door de zwarte kabel met gele uiteinden op een van de gele poorten van de modem aan te sluiten.
      2. Gebruik vervolgens een HDMI-kabel om de decoder op het televisietoestel aan te sluiten (voor HD-kwaliteit). Voor SD-kwaliteit gebruikt u een scartkabel.
        HDMI-kabel en scartkabel
      3. Sluit ten slotte de decoder aan op een stopcontact en zet hem aan.
  7. Hebt u internet?
    Zodra het ledlampje Internetbrandt, is uw internetaansluiting gereed. Verbindt u met het wifi-netwerk (als het ledlampje Wi-Fi brandt) of verbind de computer met de modem. Sluit hiervoor de zwarte kabel met gele uiteinden aan op de ethernetpoort van uw pc en op een van de gele poorten van de modem.
    Ethernetkabel tussen de computer en de modem
    Hoe een pc aansluiten op uw B-Box 3 met een netwerkkabel? Deze video legt uit hoe een b box-3 modem van Proximus kan aangesloten worden aan een computer, door middel van een Ethernet kabel die deze twee toestellen verbindt.

Vanaf nu kunt u uw vaste lijn, televisie of internetaansluiting gebruiken.

B-box 2

B-box 2

Hoe sluit u de kabels aan op uw b-box 2?

Hoe sluit u uw Proximus-toestellen aan om uw vaste lijn, televisie of internet te kunnen gebruiken?

1. Maak indien nodig eerst de Proximus-filter en -contactdoos klaar.
  2. Hebt u een vaste lijn?
    • Als u een klassieke vaste lijn hebt, sluit u het telefoonsnoer op de Proximus-filter aan. Uw filter kan er anders uitzien dan op de afbeelding hieronder.
      Voorbeelden van filters die op een wandcontactdoos worden geplaatst en aangesloten op de telefoonkabel.
    • Indien u een vaste telefoonlijn via internet hebt, wacht u tot het ledlampje Telefoonbrandt en sluit u het telefoonsnoer aan op een van de groene poorten van de modem.
  3. Sluit de modem aan op de Proximus-filter.
    Sluit daarvoor de blauwe kabel aan op de blauwe poort van de modem.
    Kabel tussen de modem en de muurfilter.
  4. Sluit de modem aan op een stopcontact en schakel hem in.
    Het ledlampje  Powerbegint te branden. Als dat niet gebeurt, controleert u of de schakelaar op de voorkant van de modem op de positie On staat.
    Voedingskabel aangesloten op een stopcontact.
  5. Uw modem wordt automatisch geconfigureerd en geüpdatet. Dit duurt maximaal zestig minuten.
    Het ledlampje  DSLbegint te knipperen en zodra uw modem gereed is, blijft het permanent branden.
  6. Hebt u Proximus TV?
    Zodra het ledlampje DSLbrandt, kunt u de televisieaansluitingen tot stand brengen.
    • Hebt u een Wi-Fi Bridge? Bekijk hoe u een Wi-Fi Bridge installeert.
    • Hebt u een PLC-adapter (Devolo)? Bekijk hoe u een PLC-adapter (Devolo) installeert.
    • Hebt u een Ruckus? Bekijk hoe u een Ruckus installeert.
    • U hebt geen Wi-Fi Bridge,  PLC-adapter of Ruckus? Volg dan de drie stappen hieronder. Voor meer info, bekijk hoe u Proximus TV installeert.
      1. Verbind de decoder met de modem door de grijze kabel aan te sluiten op een van de grijze poorten van de modem.
      2. Gebruik vervolgens een HDMI-kabel om de decoder op het televisietoestel aan te sluiten (voor HD-kwaliteit). Voor SD-kwaliteit gebruikt u een scartkabel.
        HDMI-kabel en scartkabel
      3. Sluit ten slotte de decoder aan op een stopcontact en zet hem aan.
  7. Hebt u internet?
    Zodra het ledlampje  @ (internet)brandt, is uw internetaansluiting gereed. Verbindt u met het wifi-netwerk (als het ledlampje Wi-Fi brandt) of verbind de computer met de modem. Sluit hiervoor de gele kabel aan op de ethernetpoort van uw pc en op een van de gele poorten van de modem (PC1- of PC2-poort).
    Ethernetkabel tussen de computer en de modem

Nu kunt u uw vaste lijn, televisie of internetaansluiting gebruiken.