×
×

Wanneer wordt een domiciliëring betaald?

Wanneer gaat het geld van uw bankrekening als u uw factuur of aanrekening betaalt met een domiciliëring? Het moment hangt af van uw soort factuur:


Een factuur of aanrekening zonder overschrijvingsformulier

Hebt u een factuur of aanrekening zonder rood overschrijvingsformulier?

  • Bij domiciliëring gaat het bedrag 2 dagen voor de vervaldatum van uw bankrekening. De vervaldatum valt 15 dagen nadat de factuur of aanrekening is opgemaakt.

    Een voorbeeld: uw factuur of aanrekening is opgemaakt op de 10de van de maand. Deze is ten laatste te betalen op de 25ste (vervaldatum). Het geld zal dus op de 23ste van uw rekening gaan.


Een factuur  met overschrijvingsformulier

Hebt u een factuur met een rood overschrijvingsformulier?

Bij domiciliëring gaat het bedrag op de vervaldatum van uw bankrekening. De vervaldatum valt 14 dagen nadat de factuur is opgemaakt (factuurdatum).

Een voorbeeld: uw factuur is opgemaakt op de 10de van de maand (factuurdatum). Deze is ten laatste te betalen op de 24ste (vervaldatum). Het geld zal dus op de 24ste van uw rekening gaan.


De exacte betaaldatum staat ook op uw factuur of aanrekening vermeld: "Uw financiële instelling wordt verzocht om dit bedrag op onze rekening over te schrijven op (datum) … " of "Het bedrag wordt van uw rekening gehaald op (datum) ...". Controleer dat er die dag voldoende geld op uw bankrekening staat; anders loopt u het risico op aanmaningskosten wanneer u te laat betaalt.

Heeft deze info u geholpen?

Dank u

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?