Geen netwerk in het buitenland

Verschijnt er geen netwerk op uw gsm in het buitenland? Pas uw gsm-instellingen aan en controleer of uw toestel is aangepast aan het lokale netwerk. Vind een antwoord op al uw vragen over roaming in Europa.

Pas uw gsm-instellingen aan voor het buitenland

Normaal schakelt uw toestel automatisch over naar een beschikbare operator zodra u in het buitenland bent. Is dit niet gebeurd of verkiest u een ander buitenlands netwerk? Pas dan manueel de netwerkinstellingen van uw toestel aan.

• Selecteer uw gsm of tablet en volg de instructies voor Gebruik in het buitenland.
  • Controleer of roaming ingeschakeld is.
    • Op iOS : Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel dataroaming in.
    • Op Android : Instellingen > Mobiele netwerken > Schakel mobiele gegevens en roaming in.
  • Start uw toestel opnieuw op.
    Opgelet, in sommige afgelegen gebieden (woestijn, gebergte, enz.) is er geen enkel netwerk beschikbaar.
Oproepen geblokkeerd in het buitenland?

Kunt u niet bellen, sms'en of surfen in het buitenland door een oproepblokkering? Alleen de beheerder van uw abonnement of uw werkgever kan onze klantendienst contacteren om de blokkering op te heffen.

Controleer of uw gsm is aangepast aan het lokale netwerk

In sommige werelddelen gebruikt men een andere netwerkfrequentie: 900 en 1800 MHz in Europa, 1900 MHz in Noord-Amerika en 850 MHz in Zuid-Amerika en Azië. Bijna alle hedendaagse gsm’s zijn zogeheten "multibandtoestellen", waarmee u kunt bellen via meerdere frequenties. Als u echter nog een oude gsm hebt, dan kunt u deze in sommige landen en regio’s niet gebruiken. U kunt de beschikbare frequenties van uw toestel verifiëren in onze gsm-catalogus of op de website van de fabrikant.