×

9 tips om uw wifi te verbeteren

Tip 1

Plaats uw modem op de juiste plek

Zorg dat uw  b-box modem vrij staat, niet in een kast! Plaats hem zo mogelijk in het midden van uw huis met de lampjes naar voren en idealiter op één meter hoogte. Hebt u een b-box 3/3V+? Plaats die dan verticaal.
Staat uw b-box bij de telefoonaansluiting in uw kelder? De vloer verzwakt het wifi-signaal. Plaats daarom uw b-box op het gelijkvloers. Koop eventueel een langere rj11-telefoonkabel om de b-box aan te sluiten op uw telefoonaansluiting. Dat kost maar een paar euro, maar het is een wereld van verschil!

Tip 2

Plaats uw toestellen zo dicht mogelijk bij de modem

Gebruik uw gsm, tablet of laptop zo dicht mogelijk bij uw modem, want hoe verder u bent, hoe zwakker het wifi-signaal wordt.

Tip 3

Laat uw toestel het beste netwerk kiezen

Op een b-box 3/3V+ zijn er twee wifi-netwerken: een op 5 GHz en een op 2,4 GHz. Log de eerste keer om beurten op elk van de beide netwerken in (Hoe verbinden met een wifi-netwerk?). Daarna zal uw toestel automatisch het beste van de twee selecteren.

Tip 4

Verander van wifi-kanaal

Elk wifi-netwerk is een frequentieband die onderverdeeld is in wifi-kanalen. Andere toestellen bij u thuis en bij de buren riskeren dus hetzelfde wifi-kanaal te gebruiken als uw modem en zo interferentie te creëren. Dat kan gaan van een andere modem tot een babyfoon of een microgolfoven.

Om sneller te surfen raden we u aan het beste wifi-kanaal te kiezen met de Home Optimizer app.

Tip 5

Test uw wifi

Is uw wifi erg langzaam? Probeer dan met een ander toestel. Als de verbinding goed is op het ene toestel en niet op het andere, dan scheelt er misschien iets aan uw toestel.

Test de snelheid en kwaliteit van uw wifi met onze Home Optimizer app.

Tip 6

Overbelast uw wifi niet

De kwaliteit van uw wifi hangt ook af van hoe u hem gebruikt: als u erg zware bestanden downloadt of als heel veel toestellen tegelijk geconnecteerd zijn, zal de kwaliteit van de wifi afnemen.

Tip 7

Herstart uw modem

Als uw internetverbinding erg traag is of stokt, dan kunt u de modem heropstarten.

Tip 8

Breid uw netwerk uit met een Wi-Fi Booster

Woont u in een huis of een groot appartement? Dan dreigt het wifi-signaal niet in alle kamers krachtig genoeg te zijn. Gebruik in dat geval een Wi-Fi Booster. Onze Home Optimizer app helpt u om te weten of u een Wi-Fi Extender nodig heeft en waar u deze in uw huis kunt gebruiken.

Tip 9

Vraag een Happy House bezoek aan!

Hebt u steeds de indruk dat alles beter en sneller zou moeten kunnen? Wij komen tot bij u om uw internet en tv te controleren zodat deze perfect werken. En het is gratis! Vraag een Happy House bezoek aan.