×

8 tips om uw wifi te verbeteren

Tip 1

Plaats uw modem op de juiste plek

Zorg dat uw  b-box modem vrij staat, niet in een kast! Plaats hem zo mogelijk in het midden van uw huis met de lampjes naar voren en idealiter op één meter hoogte. Hebt u een b-box 3/3V+? Plaats die dan verticaal.
Staat uw b-box bij de telefoonaansluiting in uw kelder? De vloer verzwakt het wifi-signaal. Plaats daarom uw b-box op het gelijkvloers. Koop eventueel een langere rj11-telefoonkabel om de b-box aan te sluiten op uw telefoonaansluiting. Dat kost maar een paar euro, maar het is een wereld van verschil!

Tip 2

Plaats uw toestellen zo dicht mogelijk bij de modem

Gebruik uw gsm, tablet of laptop zo dicht mogelijk bij uw modem, want hoe verder u bent, hoe zwakker het wifi-signaal wordt.

Tip 3

Laat uw toestel het beste netwerk kiezen

Op een b-box 3/3V+ worden er normaal twee wifi-netwerken getoond: een op 5 GHz en een op 2,4 GHz. Deze vindt u terug op de sticker aan de achterzijde van uw modem. Log de eerste keer om beurten op elk van de beide netwerken in (Hoe verbinden met een wifi-netwerk?). Daarna zal uw toestel automatisch het beste van de twee selecteren.

Ziet u het 5GHz netwerk niet staan? Goed nieuws! Dit betekent dat uw b-box nu al profiteert van de nieuwste innovatie die het 5 GHz en het 2,4 GHz netwerk onder dezelfde netwerknaam samenbrengt (standaard WiFi-2,4-xxxxxx genoemd). In dat geval maakt u verbinding met dit netwerk en beheert Proximus Slimme Wi-Fi de manier waarop uw toestel optimaal verbinding maakt met uw wifi.

Tip 4

Test uw wifi

Is uw wifi erg langzaam? Probeer dan met een ander toestel. Als de verbinding goed is op het ene toestel en niet op het andere, dan scheelt er misschien iets aan uw toestel.

Tip 5

Overbelast uw wifi niet

De kwaliteit van uw wifi hangt ook af van hoe u hem gebruikt: als u erg zware bestanden downloadt of als heel veel toestellen tegelijk geconnecteerd zijn, zal de kwaliteit van de wifi afnemen.

Tip 6

Herstart uw modem

Als uw internetverbinding erg traag is of stokt, dan kunt u de modem heropstarten.

Tip 7

Breid uw netwerk uit met een Wi-Fi Booster

Woont u in een huis of een groot appartement? Dan dreigt het wifi-signaal niet in alle kamers sterk genoeg te zijn. Gebruik in dat geval een Wi-Fi Booster. Hebt u al een Ruckus of een Wi-Fi Extender? Uw wi-fi zal beter zijn met een Wi-Fi Booster.

Tip 8

Contacteer een Happy House medewerker!

Hebt u steeds de indruk dat alles beter en sneller zou moeten kunnen? Contacteer een Happy House medewerker. Wij analyseren uw situatie en geven u advies om ervoor te zorgen dat uw producten optimaal werken.