Naam van het wifi-netwerk

Vind de naam van uw wifi-netwerk terug en pas deze aan. Zo herkent u uw netwerk makkelijker in de lijst van beschikbare draadloze netwerken.

• Zoek de oorspronkelijke naam van uw wifi-netwerk op het label op de achterzijde van uw modem (naast het woord SSID) of in het configuratiemenu van uw modem. Deze naam is meestal nogal technisch (WiFi-2.4-12AB, bbox2-1a2b3c, enz.).
  • Verander de naam van uw wifi-netwerk zo vaak u wilt. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke naam kiezen, zoals uw familienaam of de naam van uw bedrijf.

Opgelet: uw gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met uw netwerk nadat u de naam hebt gewijzigd.. U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

B-box 3

B-box 3

Hoe past u de naam van uw wifi-netwerk aan op een b-box 3?

U vindt de originele naam van het wifi-netwerk (bv. WiFi-2.4-12AB) op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID. U kunt de naam van het wifi-netwerk eenvoudig aanpassen:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem

3. Klik op het wifinetwerk dat u gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos.
  4. Typ de nieuwe naam van uw wifi-netwerk in het veld SSID en klik op de knop OK onderaan het scherm.

Configuratiescherm om een andere naam voor uw wifi-netwerk te kiezen

De naam van uw draadloos netwerk is zonet gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft dus uw modem niet te herstarten.

B-box 2

Hoe past u de naam van uw wifi-netwerk aan op een b-box 2?

U vindt de originele naam van het wifi-netwerk (bv. bbox2-1a2b3c) op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID. U kunt de naam van het wifi-netwerk eenvoudig aanpassen:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu

3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless.
  4. Typ de nieuwe naam van uw wifi-netwerk in het veld SSID en klik op de knop Apply onderaan het scherm.

Configuratiescherm om een andere naam voor uw wifi-netwerk te kiezen

De naam van uw draadloos netwerk is zonet gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft dus uw modem niet te herstarten.