×

Hoe bellen via 4G?

Dankzij de nieuwe VoLTE-technologie (Voice Over LTE) kan je in België bellen via 4G. Tot voor kort kon dat enkel via het 2G of 3G-netwerk. Dit is momenteel nog niet mogelijk voor 5G.

Wanneer je belt via 4G verbruik je geen data, maar gewoon belminuten.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE, heb je een compatibel toestel nodig en moet je toestel beschikken over de meest recente software:

1. Een compatibel toestel
    Momenteel kan je enkel bellen via 4G op deze toestellen:
    • Apple: iPhone 6; iPhone 6 plus; iPhone SE; iPhone 6s; iPhone 6s plus; iPhone 7; iPhone 7 plus; iPhone 8; iPhone 8 plus; iPhone X; iPhone Xs; iPhone Xs Max; iPhone Xr.
    • Huawei: P10; Mate 10 Pro; P smart; P20 lite; P20; P20 Pro; Mate20 lite; Mate20; Mate20 pro; P smart 2019; P30 lite; P30; P30 Pro
    • LG: K11; G7 Fit; G7 ThinQ; V40 ThinQ; K30; K40.
    • Nokia: 7 plus; 7,1; 4,2; 5.1 Plus; 2,2.
    • Samsung: Galaxy S5; Galaxy S6; Galaxy S6 edge; Galaxy S6 edge+; Galaxy S7; Galaxy S7 edge; Galaxy S8; Galaxy S8+; Galaxy J5; Galaxy A3 2016; Galaxy A5 2016; Galaxy A3 2017; Galaxy A5 2017; Galaxy Xcover 4; Galaxy J3 2017; Galaxy J5 2017; Galaxy J7 2017; Galaxy Note 8; Galaxy A8 2018; Galaxy S9; Galaxy S9+; Galaxy A6; Galaxy A6+; Galaxy J6; Galaxy Note 9; Galaxy J4+; Galaxy A7 2018; Galaxy A9 2018; Galaxy S10e; Galaxy S10; Galaxy S10+; Galaxy A10; Galaxy A20e; Galaxy A40; Galaxy A50; Galaxy A70; Galaxy A80; Galaxy Xcover 4s; Galaxy Note10; Galaxy Note10+
    • Sony: Xperia XZ1; Xperia XZ1 Compact; Xperia XA2; Xperia L2; Xperia XZ2; Xperia XZ2 Compact; Xperia XA2 plus; Xperia XZ3.
    Andere toestellen volgen binnenkort.
  2. De juiste instellingen

Android:

• De meest recente software. Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op je toestel.
    • Om VoLTE in of uit te schakelen, ga je naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken> en beweeg je de slider naast Bellen via 4G naar rechts om de optie in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

Apple:

• Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel LTE in  en vink de optie Gesprekken en data aan of uit.
    • VoLTE wordt gradueel geactiveerd voor alle nummers. Je ontvangt een sms wanneer VolTE voor je nummer geactiveerd is.

Wil je een VPN-applicatie gebruiken? Dan moet je in sommige gevallen VoLTE tijdelijk uitschakelen.