Hoe bellen via 4G?

Dankzij de nieuwe VoLTE-technologie (Voice Over LTE) kunt u in België bellen via 4G. Tot nu toe kon dat enkel via het 2G of 3G-netwerk.

Wanneer u belt via 4G verbruikt u geen data, maar gewoon belminuten.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE, hebt u een compatibel toestel nodig en moet uw toestel beschikken over de meest recente software:

• Een compatibel toestel:
    Momenteel kunt u enkel bellen via 4G op de Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, J5, A5 of A3. Andere toestellen volgen binnenkort.
    Uw toestel is enkel compatibel als deze tot de Proximus-collectie behoort. Om dit te controleren, toetst u *#1234# in en drukt u op de beltoets. Ziet u bij CSC-code de combinatie xxxxxxPROxxxxx of xxxxxxVFGxxxxx (waarbij x andere letters en cijfers zijn)? Dan is uw toestel compatibel.
  • De meest recente software-versie:
    Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op uw toestel.

VoLTE is standaard geactiveerd op uw toestel. Om VoLTE uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Mobiele netwerken en schakelt u de knop “VoLTE-oproep” uit. U kunt VoLTE nadien op dezelfde manier terug activeren.

Wilt u een VPN-applicatie gebruiken? Dan moet u in sommige gevallen VoLTE tijdelijk uitschakelen.