Hoe bellen via 4G?

Dankzij de nieuwe VoLTE-technologie (Voice Over LTE) kunt u in België bellen via 4G. Tot voor kort kon dat enkel via het 2G of 3G-netwerk.

Wanneer u belt via 4G verbruikt u geen data, maar gewoon belminuten.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE, hebt u een compatibel toestel nodig en moet uw toestel beschikken over de meest recente software:

1. Een compatibel toestel:
    Momenteel kunt u enkel bellen via 4G op de Samsung Galaxy S8, S8 +, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge,  S6 Edge +,J5, A5 of A3. Of een iPhone 7 Plus, 7, 6s Plus, 6s, 6 Plus en 6. Andere toestellen volgen binnenkort.
  2. De juiste instellingen:

Samsung:

• De meest recente software. Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op uw toestel.
    • VoLTE is standaard geactiveerd op uw toestel. Om VoLTE uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Mobiele netwerken en schakelt u de knop VoLTE-oproep uit. U kunt VoLTE nadien op dezelfde manier terug activeren.

Apple:

• Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Schakel 4G  in voor Gesprekken en data of Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel Gesprekken en data in, afhankelijk van uw versie.
    • VoLTE wordt gradueel geactiveerd voor alle nummers. U ontvangt een sms wanneer VolTE voor uw nummer geactiveerd is.

Wilt u een VPN-applicatie gebruiken? Dan moet u in sommige gevallen VoLTE tijdelijk uitschakelen.