Uw kinderen beschermen als ze tv-kijken

Het kinderslot is standaard geactiveerd op Proximus TV. Met andere woorden, u moet de kinderslotpincode invoeren voor u kunt kijken naar beveiligde inhoud. De standaardpincode is 1234, maar we raden u aan zo snel mogelijk uw pincodes voor Proximus TV te wijzigen.

U kunt gemakkelijk het kinderslot deactiveren of configureren (volgens leeftijd, enz.). Kies uw TV menu en volg de stappen.

Nieuwe TV menu

Nieuwe TV menu
  1. Druk op de menu-toets en selecteer Instellingen > Kinderslot.
  2. Voer uw kinderslotpincode in (standaard 1234, maar u kunt uw pincodes voor Proximus TV wijzigen wanneer u maar wilt).
  3. Het kinderslot is standaard geactiveerd op Proximus TV. Selecteer Neen om het kinderslot te deactiveren of verander de standaardinstellingen.
  4. U kunt het kinderslot op verschillende manieren instellen:
    • Voor tv-programma’s: tv-programma's al dan niet blokkeren op basis van de leeftijd (-10, -12, -16, -18 of voor allen).
      Standaard worden tv-programma’s getoond die geschikt zijn voor personen tot 16 jaar.
    • Voor het huren van films: huurfilms al dan niet blokkeren op basis van de leeftijd (-10, -12, -16, -18 of voor allen).
      Standaard worden films op aanvraag getoond die geschikt zijn voor personen tot 12 jaar.
    • Toon films zonder info: de programma's zonder info tonen of verbergen.
      Standaard worden programma's zonder info getoond.
    • Toon geblokkeerde titels: titels van geblokkeerde programma's tonen of verbergen.
      Standaard worden de titels van geblokkeerde programma's verborgen.
  5. U sluit af door te bevestigen.

U hebt de instellingen van het kinderslot gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft uw tv of decoder dus niet te herstarten.

TV menu

TV menu
  1. Druk op de menu-toets en selecteer mijn account, daarna kinderslot.
  2. Voer uw kinderslotpincode in (standaard 1234, maar u kunt uw pincodes voor Proximus TV wijzigen wanneer u maar wilt) en druk daarna op de OK-toets.
  3. Het kinderslot is standaard geactiveerd op Proximus TV. Selecteer deactiveren om het kinderslot te deactiveren of selecteer verander instellingen om de standaardinstellingen aan te passen.
  4. U kunt het kinderslot op verschillende manieren instellen:
    • Tv-programma's: tv-programma's al dan niet blokkeren op basis van de leeftijd (-10, -12, -14, -16, -18 of voor allen).
      Standaard zijn tv-programma's die niet geschikt zijn voor personen van minder dan 18 jaar beveiligd.
    • Films op aanvraag: huurfilms al dan niet blokkeren op basis van de leeftijd (-10, -12, -14, -16, -18 of voor allen).
      Standaard zijn films op aanvraag die niet geschikt zijn voor personen van minder dan 16 jaar beveiligd.
    • Programma's zonder leeftijdsaanduiding: de programma's zonder leeftijdsaanduiding tonen of verbergen.
      Standaard worden programma's zonder leeftijdsaanduiding getoond.
    • Informatie over geblokkeerde programma's: informatie (titels, samenvattingen, enz.) over geblokkeerde programma's tonen of verbergen.
      Standaard worden de details van geblokkeerde programma's verborgen.
  5. Na bevestiging van uw wijzigingen krijgt u een bevestigingsscherm met een overzicht van de instellingen van het kinderslot.

U hebt de instellingen van het kinderslot gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft dus uw tv of decoder niet te herstarten.