×

Je nieuwe tv-menu

Je tv-menu is onlangs veranderd of verandert binnenkort. Deze verbetering is gratis en gebeurt automatisch. Je zal persoonlijk worden verwittigd.

Hoe weet je of je al het nieuwe tv-menu hebt?

• We hebben de update doorgevoerd als het menu start met Mijn bibliotheek, televisie en shop.
  • We hebben nog geen update doorgevoerd als het menu start met Televisie, op aanvraag, voor mij aanbevolen, enz.
Het beeld blijft hangen en er gebeurt niets?

De eerste opstart na een update duurt altijd iets langer dan normaal. Blijft een welkomstbericht langer dan 5 minuten hangen of krijg je een zwart scherm? Herstart dan je apparaten. Krijg je een foutmelding? Dan moet je de apparaten resetten.

Wat verandert er op je televisietoestel?

Na de update navigeer je sneller en eenvoudiger door het menu. Bovendien heb je onmiddellijk toegang tot je opnames en zenders, enz.

Druk op de menu-toets om het nieuwe tv-menu te tonen op je scherm. Je kunt op 2 manieren navigeren (met de pijltjes links en rechts van de OK-toets):

• Via de afbeeldingen op het scherm. Centraal zie je de laatst bekeken zender. Links staan je opnames, gehuurde films en passen. Rechts zie je een selectie films en series uit onze catalogus.
  • Via de tekst op het scherm. In de rubriek Televisie vind je de tv-gids en de programma's die nu live op tv zijn. In de rubriek Mijn bibliotheek vind je de opnames, gehuurde films en de passen waarover je beschikt. In de Shop kun je zoeken naar films en series op aanvraag die je wilt huren, of een optie kopen: een zenderboeket, een pass voor films of series of een voetbalabonnement.

Opgelet, je kunt via de info-toets Info-knop (Proximus TV afstandsbediening) tijdelijk niet navigeren naar andere zenders en programma's.

• Toegang tot de zenders en de tv-gids
    1. Kies Televisie in het hoofdmenu.
    2. Kies Nu op Tv om te zien welke programma’s momenteel op de verschillende zenders worden uitgezonden of kies tv-gids voor het volledige overzicht van reeds uitgezonden, actuele of komende programma's.

Tip: je voetbalzenders en -kalender vind je ook onder de rubriek televisie.

• Een opname programmeren
    • Via de tv-gids: selecteer een programma, druk op OK, kies Opnemen (één of alle afleveringen).
    • Rechtstreeks via de zender wanneer het programma wordt uitgezonden, door op de REC-knop van je afstandsbediening te drukken.
  • Een opname bekijken
    1. Kies Mijn bibliotheek in het hoofdmenu.
    2. Kies Films, series en tv voor een overzicht van je lopende opnames en reeds opgenomen programma’s of kies Planning voor de opnames die je hebt geprogrammeerd of om conflicten van opnames te beheren.

• Een tv-programma, film of serie huren of je bonusfilm kiezen
    1. Kies Shop in het hoofdmenu.
    2. Selecteer Films of series of Tv op aanvraag. Afhankelijk van je Pack, krijg je elke maand een gratis film cadeau uit de bonusfilm-catalogus.
    3. Maak je keuze, druk op Ok om te valideren en volg de instructies op het scherm.

Tip: om gemakkelijker een film of serie terug te vinden, selecteer je shop/films en daarna een categorie. Of maak gebruik van de filters links op het scherm.

• Een zenderboeket, een pass of een voetbalabonnement kopen
    1. Kies Shop in het hoofdmenu.
    2. Selecteer Activeer een optie. Je vindt de lijst met al onze boeketten, onbeperkte passen en voetbalabonnementen.
    3. Maak je keuze, druk op Ok om te valideren en volg de procedure op het scherm.

• Een radiozender beluisteren
    1. Kies Televisie in het hoofdmenu.
    2. Ga naar radiozenders.
    3. Selecteer een zender en druk op Ok.

Wat verandert er op je gsm of tablet?

Je kunt vanaf nu ook de nieuwe Proximus Pickx-applicatie downloaden op je smartphone of tablet. Deze app is enkel toegankelijk als je al beschikt over het nieuwe TV menu op je televisie.

Met de nieuwe app wordt het eenvoudiger om programma's te bekijken of op te nemen vanop afstand. Daarnaast kun je nu ook je smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening.