×

Het nieuwe tv-menu

Het tv-menu is onlangs veranderd of verandert binnenkort om je programma’s op maat aan te bevelen. Deze verbetering is gratis en gebeurt automatisch.

Wat is nieuw?

• Aan de hand van je kijkgedrag stelt het tv-menu je programma’s en films & series voor.
  • Je krijgt de programma’s die je graag ziet, gegroepeerd in verschillende categorieën. (zoals : nu op tv, iets voor jou?, binnenkort op tv etc…).
  • Er zijn ook speciale rubrieken voor films & series, sport, muziek en kinderen.

Wat verandert er op je televisietoestel?

1. Gemakkelijke toegang tot tv-gids – mijn bibliotheek – shop – instellingen – zoeken.
  2. Speciale rubrieken voor films&series, sport, muziek, kinderen met persoonlijke aanbevelingen.
  3. Het tv-menu beveelt je programma’s aan overzichtelijk gegroepeerd per categorie (zoals nu op tv , iets voor jou?, binnnekort op tv enz).

Aan de hand van je kijkgedrag (van het gezin) stelt het menu je programma’s voor volledig naar je smaak. Op basis van programma’s uit de tv-gids of uit je extra tv-opties (als je die hebt).

V5-V6 tv-menu

• Nu op tv: hier zie je ‘live’ de laatste bekeken zender, alsook enkele aanbevelingen, die op dat moment ook uitgezonden worden.
  • Verder kijken: hier verzamelen we programma's die je al voor een deel hebt bekeken (vanaf 5 min) maar nog niet helemaal uitkeek.
  • Iets voor jou? We geven een reeks suggesties op basis van je kijkgedrag.
  • Binnenkort op tv: aanbevolen tv programma’s die beginnen binnen 1u tot 7 dagen.

Druk op de de menu-toets om het nieuwe tv-menu op je scherm weer te geven. Gebruik de pijltjes op de afstandsbediening om te navigeren en druk op de de OK-toets om een programma te selecteren.

• Toegang tot de zenders en de tv-gids
    1. Kies Tv-gids in het hoofdmenu.
    2. Kies Nu op tv om te zien welke programma’s momenteel op de verschillende zenders worden uitgezonden of kies tv-gids voor het volledige overzicht van reeds uitgezonden, actuele of komende programma's.
  • Een opname programmeren
    • Via de tv-gids: selecteer een programma, druk op OK, kies Opnemen (één of alle afleveringen).
    • Rechtstreeks via de zender wanneer het programma wordt uitgezonden, door op de REC-knop van je afstandsbediening te drukken.
  • Een opname bekijken
    1. Kies Mijn bibliotheek in het hoofdmenu.
    2. Kies Films, series en tv voor een overzicht van je lopende opnames en reeds opgenomen programma’s of kies Planning voor de opnames die je hebt geprogrammeerd of om conflicten van opnames te beheren.
  • Een tv-programma, film of serie huren of je bonusfilm kiezen
    1. Kies Shop in het hoofdmenu.
    2. Selecteer Films of series of Tv op aanvraag. Afhankelijk van je Pack, krijg je elke maand een gratis film cadeau uit de bonusfilm-catalogus.
    3. Maak je keuze, druk op Ok om te valideren en volg de instructies op het scherm.

Tip: om gemakkelijker een film of serie terug te vinden, selecteer  je shop>films en daarna een categorie. Of maak gebruik van de filters links op het scherm.

• Een zenderboeket, een pass of een voetbalabonnement kopen
    1. Kies Shop in het hoofdmenu.
    2. Selecteer Activeer een optie. Je vindt de lijst met al onze boeketten, onbeperkte passen en voetbalabonnementen.
    3. Maak je keuze, druk op Ok om te valideren en volg de procedure op het scherm.
  • Een radiozender beluisteren
    1. Kies tv-gids in het hoofdmenu.
    2. Ga naar radiozenders.
    3. Selecteer een zender en druk op Ok.
Je wilt geen persoonlijke aanbevelingen? Geen probleem: je kan ze in een paar klikken uitschakelen. Het menu, de items en de navigatie blijven hetzelfde, maar er zullen geen persoonlijke aanbevelingen gedaan worden gebaseerd op je kijkgedrag.
De procedure is verschillend afhankelijk van het decodermodel.

V6 decoder

V6 decoder

1. Druk op de menu-toets. Selecteer Instellingen
  2. Kies Aanbevelingen en pas je privacy-voorkeuren aan. Er wordt om je PIN-code voor ouderlijk toezicht gevraagd.

V5c decoder

V5 compact decoder

1. Druk op de menu-toets Selecteer Instellingen > Systeem > Veiligheid privacy > Privacy-instellingen.
  2. Kies Aanbevelingen en pas je privacy-voorkeuren aan. Er wordt om je PIN-code voor ouderlijk toezicht gevraagd.
  1. Druk op Meer, onderaan de homepage.
  2. Druk op je naam.
  3. Druk op Privacy instellingen.  Je kan je privacykeuzes instellen of wijzigen.
Log hiervoor in op MyProximus:
Pas je privacykeuzes aan
Je komt terecht op de pagina Mijn privacy van MyProximus. Je kan je privacykeuzes instellen of wijzigen.

Het beeld blijft hangen en er gebeurt niets?

De eerste opstart na een update duurt altijd iets langer dan normaal. Blijft een welkomstbericht langer dan 5 minuten hangen of krijg je een zwart scherm? Herstart dan je decoder