16:9 of 4:3: het beeldformaat aanpassen aan uw televisiescherm

Kijkt u naar een zender in 16:9 (groot bioscoopformaat) op een televisie met 4:3-formaat (traditioneel televisieformaat), dan is het beeld vervormd. Met verticale en horizontale zwarte banden kunt u het formaat van het televisiebeeld aanpassen aan dat van uw scherm.

Is het beeld in de hoogte uitgerokken? Dat komt doordat deze zender in 16:9 uitzendt en uw scherm in 4:3 is.

Voorbeeld van een in de hoogte uitgerokken beeld (de zender zendt uit in 16:9, maar uw televisie is in 4:3)

Met horizontale zwarte banden lijkt uw 4:3-scherm op een 16:3-scherm en is het beeld niet vervormd.

Voorbeeld van een beeld uitgezonden in 16:9-formaat, dat werd aangepast voor een 4:3-scherm

Is het beeld in de breedte uitgerokken? Dat komt doordat deze zender in 4:3 uitzendt en uw scherm in 16:9 is.

Voorbeeld van een in de breedte uitgerokken beeld (de zender zendt in 4:3 uit, maar uw televisie is in 16:9)

Met verticale zwarte banden lijkt uw 16:9-scherm op een 4:3-scherm en is het beeld niet vervormd.

Voorbeeld van een beeld uitgezonden in 4:3-formaat, dat werd aangepast voor een 16:9-scherm

Hoe kunt u het formaat van het televisiebeeld wijzigen?

1. Druk op de menu-toets van uw afstandsbediening en selecteer Instellingen > Systeem > Beeld (of Mijn account > Instellingen > Beeldinstellingen > Beeldformaat, afhankelijk van uw TV menu).
  2. Selecteer het gewenste beeldformaat (16:9 of 4:3).
  3. Selecteer Bevestigen. Zo kunt u voor uw beeld een 16:9- of 4:3-formaat instellen, afhankelijk van uw type toestel.