×

V7 decoder - Hulp nodig?

Heb je je V7-decoder ontvangen?

Volg onze tips om deze eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Eerste stappen: installatie

• Installatie: hulp nodig om je decoder te installeren? Raadpleeg onze online gids. De pincode is standaard 1234.
  • Tijdens het installatieproces zal je telefoonnummer of tv-referentienummer worden gevraagd. je vindt dit op je factuur > detail pagina’s >rubriek tv > kolom "Nummer". Of in je MyProximus-account > Producten > Tv.
  • Afstandsbediening: je hebt een nieuwe afstandsbediening ontvangen? Normaal is deze al universeel, d.w.z. je kan ze gebruiken om je decoder en tv te bedienen. Dankzij Bluetooth hoeft je je afstandsbediening ook niet meer te richten op je tv. Je dient tegelijkertijd op  en de -toets gedurende 3 seconden te drukken om de afstandsbediening te koppelen. Meer informatie nodig? We leggen je uit hoe je deze universeel maakt en hoe je bluetooth activeert.
  • Je afstandsbediening werkt niet meer? Dan communiceert je afstandsbediening misschien niet meer met je decoder.
    1. Haal de batterijen uit je afstandsbediening en plaats ze er weer in.
    2. In de tv-menu, ga naar Instellingen > Instellingen toestel > Afstandsbedieningen & accessoires > Selecteer je afstandsbediening > Koppelen.
    3. Druk nu gelijktijdig op de  en  toetsen gedurende enkele seconden. Werkt het niet? Herstart je decoder.

Gebruik Pickx interface

Nieuwe interface: je decoder heeft een volledig nieuwe interface. We leggen je uit hoe je deze kunt gebruiken.

Home screen/Pickx Menu

> Directe & toegang tot : Live tv – MyVideo’s – ProximusVOD - Abonnementen – Apps – Instellingen etc…

> Via de ‘categorieeen’ krijg je een overzicht van programma’s gegroepeerd per thema, met een mix van live, uitgesteld of toekomstige programma’s

• Live tv: als je je in het Pickx menu bevindt, druk je op  en of om naar live tv te gaan. Om een live-stream opnieuw te starten, druk je op om het afspeelscherm weer te geven en selecteer je vervolgens de herstart-knop.
  • Druk op  voor de TV-gids: gebruik om de programma's van het gekozen kanaal tot 2 dagen terug en 5 dagen vooruit te bekijken. Je kan ook  en gebruiken om naar een vorige of volgende dag te gaan.
  • Tv-kanalen en volgorde: je kan je uw favoriete kanalen openen door bookmarks aan te maken.
  • Tv opties bestellen of consulteren: Druk op en vervolgens op Abonnementen.
  • Je'Tv op aanvraag'-catalogus is beschikbaar bevenaan de homepage/home menu > rubriek 'Tv op aanvraag'.
  • Bonusfilms voor  bestaande Tuttimus-klanten worden niet ondersteund op de V7. Ze zijn wel nog toegankelijk op je oude decoder.
  • Een programma opnemen: je kan een programma opnemen, maar er zijn momenteel enkele beperkingen: je kan de opnames niet langer dan 60 dagen bewaren.

Instellingen

• Ondertitels: je kan ondertitels voor het huidige programma weergeven door op RC v7 subtitles key op de afstandsbediening te drukken of door op te drukken om het afspeelscherm en vervolgens de ondertitelingstoets weer te geven. Meer informatie over ondertiteling.
  • Schermresolutie: je kan deze wijzigen in  > Instellingen toestel > Apparaat voorkeuren > Weergave >Resolutie, maar je moet je decoder opnieuw opstarten.

Een probleem?

• Het beeld wordt zwart of er verschijnt een foutcode? Probeer het kanaal te veranderen. Werkt het niet? Herstart je decoder.
  • Blokkeert het beeld op je tv-scherm? Herstart je decoder. Druk op de knop aan de achterzijde van je decoder om hem uit te schakelen. Wacht een tiental seconden en zet de decoder weer aan.
  • Werkt Chromecast niet zoals verwacht? Verwijder de cache in de Chromecast-app en herstart je decoder.
  • Je afstandsbediening werkt niet meer? Dan communiceert je afstandsbediening misschien niet meer met je decoder.
    1. Haal de batterijen uit je afstandsbediening en plaats ze er weer in.
    2. In de tv-menu, ga naar Instellingen > Instellingen toestel > Afstandsbedieningen & accessoires > Selecteer je afstandsbediening > Koppelen.
    3. Druk nu gelijktijdig op de  en  toetsen gedurende enkele seconden. Werkt het niet? Herstart je decoder.