Puk- of pincode van uw simkaart

U bent de puk- of pincode om uw simkaart te deblokkeren vergeten of verloren? Of kent u de pincode wel, maar u wilt deze wijzigen? Volg de stappen hieronder.

• Ik ben mijn pukcode kwijt (8 cijfers)
  • Ik ben mijn pincode kwijt (4 cijfers)
  • Ik ken de pincode en wil deze wijzigen

Hoe wilt u uw pukcode terugvinden?

U kunt uw pukcode terugvinden op de simkaarthouder die u samen met uw welkomstbrief ontvangen hebt. Tip: Als er 2 pukcodes staan, gebruik dan altijd PUK1.

Kunt u uw pukcode niet vinden? Vind dan uw pukcode terug via de MyProximus-website of uw beheerder kan deze ook opvragen voor u in de MyProximus-app. Opgelet: Pay&Go-klant en nog geen MyProximus-account? Dan kunt u dit enkel doen via de contactpagina.

• Via de website
  • Via de app
  • Via de contactpagina
Alle opties tonen

Via de MyProximus-website

1. Log in op MyProximus om uw producten te bekijken.
    Bekijk uw producten
  2. Klik op uw gsm-nummer.
  3. U ziet nu uw pukcode aan de linkerzijde van het scherm.

Pukcode aan de linkerzijde van het scherm.<
    Ziet u uw pukcode niet? Dan bent u misschien geen beheerder in MyProximus.
  4. Geef uw pukcode in op uw gsm en kies een nieuwe pincode.

Tip: Verwar de puk- of pincode van uw simkaart niet met de toegangscode van uw gsm. Als er meer dan 4 cijfers en minder dan 8 cijfers gevraagd worden, contacteer dan de fabrikant van uw toestel.

Hebt u nu toegang tot uw gsm?

Via de MyProximus-app

Hoe kunt u uw pukcode terugvinden in de app als u geen toegang hebt tot uw gsm? Heel eenvoudig! De beheerder van uw abonnement kan alle pukcodes zien voor de gsm-abonnementen die hij beheert en u deze bezorgen.

Dit is wat uw beheerder moet doen:

1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten .
  3. Scrol naar beneden, tik op de Mijn gsm-kaart waarvoor u de pukcode wilt terugvinden.
  4. Tik op Mijn simkaartnummer en pukcode.
  5. U ziet nu de pukcode voor dit nummer.
    Ziet u uw pukcode niet? Dan bent u misschien geen beheerder in MyProximus.
  6. Geef de pukcode in op de geblokkeerde gsm en kies een nieuwe pincode.

Tip: Verwar de puk- of pincode van uw simkaart niet met de toegangscode van uw gsm. Als er meer dan 4 cijfers en minder dan 8 cijfers gevraagd worden, contacteer dan de fabrikant van uw toestel.

Hebt u nu toegang tot uw gsm?

Via de contactpagina

1. Surf naar onze contactpagina.
  2. Klik op Ik ken mijn nummer, geef uw gsm-nummer in en druk op OK.
  3. Klik op Gsm kwijt of gestolen? Puk- of pincode kwijt?.
  4. Klik op Pukcode kwijt.
  5. Afhankelijk van wat er gevraagd wordt, geef uw klantnummer of simkaartnummer in en klik op OK. Uw klantnummer vindt u op uw factuur en uw simkaartnummer staat op de simkaart die in uw toestel zit.
    SIM card number on your holder or SIM card
  6. U ziet nu uw pukcode. Geef deze in op uw gsm en kies een nieuwe pincode.

Tip: Verwar de puk- of pincode van uw simkaart niet met de toegangscode van uw gsm. Als er meer dan 4 cijfers en minder dan 8 cijfers gevraagd worden, contacteer dan de fabrikant van uw toestel.

Hebt u nu toegang tot uw gsm?

Wilt u uw pukcode terugvinden om een nieuwe pincode te kiezen?

U kunt de originele pincode terugvinden op de simkaarthouder die u samen met de welkomstbrief ontvangen hebt.

Kunt u de simkaarthouder niet vinden of hebt u de pincode gewijzigd? Om veiligheidsredenen houden we uw pincode niet bij, maar u kunt deze als volgt wijzigen:

1. Geef 3 keer een foute pincode in.
  2. Geef uw pukcode in.
  3. Er wordt u nu gevraagd van een nieuwe pincode te kiezen.

Tip: Verwar de puk- of pincode van uw simkaart niet met de toegangscode van uw gsm. Als er meer dan 4 cijfers en minder dan 8 cijfers gevraagd worden, contacteer dan de fabrikant van uw toestel.

Geef de korte code in op uw gsm

Zolang u uw huidige pincode kent, kunt u deze wijzigen door een korte code op uw gsm in te geven.

Vorm de korte code **04*Oude pincode*Nieuwe pincode*Nieuwe pincode# op uw gsm en druk op de beltoets.

In de plaats van Oude pincode vult u uw huidige pincode in, en in de plaats van Nieuwe pincode vult u uw nieuwe 4-cijferige pincode in.

Bijvoorbeeld: **04*1234*1369*1369#

Hebt u de pincode kunnen wijzigen?

Super!

Vergeet de nieuwe pincode niet, want u hebt deze nodig wanneer u uw toestel herstart.

Contacteer ons

Hebben deze tips u helaas niet geholpen? Contacteer ons. We zijn er om u te helpen.