Installatie van de Ruckus

Door een Ruckus-zender nabij de modem en een Ruckus-ontvanger nabij de decoder voor Proximus TV te installeren, is een kabel tussen modem en decoder niet langer nodig:Ruckus-zender (links, model: Access Point AF2821) en Ruckus-ontvanger (rechts, model: Adapter VF2121)

 1. Sluit eerst de Ruckus-zender op de modem aan.
  De Ruckus-zender is het toestel met wit deksel links op de afbeelding.
 2. Sluit vervolgens de Ruckus-ontvanger op de decoder aan.
  De Ruckus-ontvanger is het toestel met oranje deksel rechts op de afbeelding.
 3. Installeer een extra Ruckus-ontvanger indien nodig.
  Als je meerdere televisietoestellen hebt, dien je een extra Ruckus-ontvanger te installeren.

Zo voer je deze 3 installatiestappen uit:

 Installeer de Ruckus-zender nabij de modem

Sluit eerst de Ruckus-zender op de modem aan. Alle bij Proximus gekochte modems zijn hiervoor geschikt.

 1. Controleer eerst of de modem via de (meegeleverde) blauwe internetkabel correct op de wandcontactdoos van Proximus is aangesloten.
 2. Sluit vervolgens de Ruckus-zender via de (meegeleverde) grijze ethernetkabel op de modem aan.
 3. Sluit ten slotte de voedingskabel van de Ruckus-zender op het stopcontact aan.

De bekabeling moet uiteindelijk met het onderstaande schema overeenstemmen (mogelijk verschilt je modem van het model in dit voorbeeld).

Bekabelingsschema van de Ruckus-zender

 Installeer de Ruckus-ontvanger nabij de decoder

Sluit nu de Ruckus-ontvanger op de decoder aan. Alle door Proximus verkochte decoders zijn hiervoor geschikt.

 1. Controleer eerst of de decoder via de HDMI-kabel (HD-televisie) of de scartkabel (niet-HD-televisie) correct op het televisietoestel is aangesloten. De HDMI- en de scartkabel worden met de decoder meegeleverd.
 2. Sluit vervolgens de Ruckus-ontvanger met de (meegeleverde) grijze ethernetkabel op de decoder aan.
 3. Sluit ten slotte de voedingskabel van de Ruckus-ontvanger op het stopcontact aan. De ontvanger zal zich automatisch met de zender verbinden. Zodra de verbinding tussen beide toestellen tot stand is gebracht, gaat het verklikkerlampje Kwaliteit van het draadloze signaal branden (cf. Wat betekenen de controlelampjes op je Ruckus?).

De bekabeling moet uiteindelijk met het onderstaande schema overeenstemmen (mogelijk verschilt je decoder van het model in dit voorbeeld).

Bekabelingsschema van de Ruckus-ontvanger

Als je slechts één televisietoestel hebt, is de installatie afgelopen. Als je meerdere televisietoestellen hebt, zie je hieronder hoe je een extra Ruckus-ontvanger kunt installeren.

 Installeer een extra Ruckus-ontvanger indien nodig

Je hebt meerdere televisietoestellen om tv te kijken? Installeer een extra Ruckus-ontvanger nabij de 2de decoder. Voor een derde televisietoestel installeer je nog een Ruckus-ontvanger nabij de 3de decoder.

 1. Neem de ethernetkabel die van de zender naar de modem loopt. Ontkoppel deze kabel van de modem en sluit hem op de 2de ontvanger aan.
 2. Wacht één minuut terwijl de zender en de 2de ontvanger zich met elkaar verbinden. Je zult de 2 verklikkerlampjes uiterst rechts op je toestel (Verbinding tussen de zender en de ontvanger en Kwaliteit van het draadloze signaal) gedurende één minuut zien knipperen en dan uitgaan.
 3. Neem de ethernetkabel die van de zender naar de 2de ontvanger loopt. Ontkoppel deze kabel van de 2de ontvanger en sluit hem op de modem aan.
 4. Sluit de 2de ontvanger met de (meegeleverde) grijze ethernetkabel op de 2de decoder aan.
 5. Sluit ten slotte de voedingskabel van de 2de ontvanger op het stopcontact aan.

De bekabeling moet uiteindelijk met het onderstaande schema overeenstemmen (mogelijk verschilt je decoder van het model in dit voorbeeld).

Bekabelingsschema van een extra Ruckus-ontvanger

Als je 2 televisietoestellen hebt, is de installatie afgelopen. Als je 3 televisietoestellen hebt, installeer je een 3de Ruckus-ontvanger op dezelfde manier als de 2de.

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

Hulp nodig?