×

Beheerder of gebruiker in MyProximus?

De ‘beheerder’ ziet in MyProximus alle abonnementen (internet, gsm's, tv, vaste lijn, …) en bijbehorende facturen met hetzelfde klantnummer. De anderen (de ‘gebruikers’) zien er enkel hun eigen gsm.

Ga na welke uw rol is en hoe u beheerder kunt worden. Hoe dit in zijn werk gaat, hangt af of u privé-klant of professionele klant (met btw-nummer) bent.

.

Beheerder of gebruiker in MyProximus? In MyProximus kan de beheerder alle abonnementen (internet, gsm, tv, vaste lijn, enz.) en bijbehorende aanrekeningen met hetzelfde klantnummer beheren. De anderen (de "gebruikers") zien er enkel hun eigen gsm. Hoe gaat dit in zijn werk?

Privé-klant

Per gezin kan slechts 1 persoon in MyProximus (de "beheerder") alle abonnementen (internet, gsm's, tv, vaste lijn, …) en bijbehorende aanrekeningen met hetzelfde klantnummer beheren. De anderen (de "gebruikers") zien er enkel hun eigen gsm. Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Wie is beheerder en wie is gebruiker?

Voorbeeld: Gezin Peeters (klantnummer 123456789)

Filip Peeters
Beheerder
ziet en beheert alles

Pascale Mertens
Gebruiker 1
ziet eigen gsm

Ariane Peeters
Gebruiker 2
ziet eigen gsm

• Als beheerder in MyProximus (via web en app) beheert u als enige voor uw gezin:
    • Facturen of aanrekeningen, verbruik en opties van al uw abonnementen met hetzelfde klantnummer
    • Premium Club-punten
    • Toegang tot Proximus TV, tot Cloud en tot Foot 11
    • Instellingen en betalende opties voor alle gsm's
  • Als gebruiker in MyProximus (via web en app) beheert u enkel:
    • Verbruik van uw eigen gsm
    • Instelling van gratis opties voor uw eigen gsm

Ga na of u beheerder of gebruiker bent:

• In de MyProximus app: tik linksboven op uw naam.
    Ziet u niet uw naam maar een nummer? Tik op Voeg account toe, geef uw gebruikersnaam en wachtwoord van MyProximus op.
  • Op de MyProximus website: bekijk uw rol.
Hoe kunt u beheerder worden?

U bent gebruiker, maar u wilt beheerder worden? Dit kan in MyProximus, via de app en via het website).

1. Ga eerst na of u in aanmerking komt om beheerder te worden. Dit hangt af van uw situatie:
    • Hebt u géén gsm-nummers op uw factuur of aanrekening? U kunt beheerder worden als u over klantnummer, activeringscode en datum beschikt. Een Proximus-gsm-nummer is niet nodig.
    • Hebt u één of meerdere gsm-nummers op uw factuur of aanrekening? U kunt beheerder worden met uw Proximus-gsm-nummer, behalve:
      • als u een Pay&Go-herlaadkaart hebt,
      • als uw werkgever uw gsm-abonnement betaalt,
      • als u een gsm-nummer bij een andere provider hebt.
  2. Breng de bestaande beheerder (als die er is) op de hoogte dat u zijn/haar taak wilt overnemen.
  3. Via de app? Tik in de MyProximus-app op Meer zien en vervolgens op Word beheerder.
    Via the website? Klik op onderstaande knop, meld u aan en klik vervolgens in de box Mijn factuur? op Word beheerder.

Login op MyProximus
  4. Geef uw klantnummer op. Lukt dit niet, dan hebt u producten onder twee verschillende klantnummers. Probeer het andere klantnummer.
  5. U bent nu beheerder geworden. Als er een vorige beheerder was, ontvangt deze een e-mail over de wijziging en hij of zij ziet daarna nog enkel zijn/haar gsm-verbruik.

Professionele klant

Binnen MyProximus kunnen bepaalde personen (de 'beheerders') alle abonnementen (internet, gsm's, tv, vaste lijn, …) en bijbehorende facturen met hetzelfde klantnummer van uw bedrijf of organisatie beheren. De anderen (de 'gebruikers') zien er enkel hun eigen gsm. Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Wie is beheerder en wie is gebruiker?

Voorbeeld: Bedrijf Peeters bvba (klantnummer 123456789)

Filip Peeters
Beheerder
ziet en beheert alles

Pascale Mertens
Gebruiker 1
ziet eigen gsm

Thomas Jansen
Gebruiker 2
ziet eigen gsm

• Als beheerder in MyProximus (via web en app) beheert u voor uw bedrijf
    • Facturen, verbruik en opties van al uw abonnementen met hetzelfde klantnummer
    • Bizz Club-punten
    • Instellingen en betalende opties voor alle gsm's
    • Toegang tot OneDrive for Business (enkel via web)
    • Toegang tot Proximus TV, tot Cloud en tot Foot 11
  • Als gebruiker in MyProximus (via web en app) beheert u enkel:
    • Verbruik van uw eigen gsm
    • Instellingen en gratis opties voor uw eigen gsm

Ga na of u beheerder of gebruiker bent:

• In de MyProximus-app: tik linksboven op uw naam.
    Ziet u niet uw naam maar een nummer? Tik op Voeg account toe, geef uw gebruikersnaam en wachtwoord van MyProximus op.
  • Op de MyProximus website: bekijk uw rol.

Hoe kunt u beheerder worden?

In uw bedrijf zijn per klantnummer meerdere beheerders mogelijk. U bent gebruiker, maar wilt beheerder worden? Dit kan in MyProximus, via de app en via het website.

1. Ga eerst na of u in aanmerking komt om beheerder te worden. Iedereen in uw bedrijf (met of zonder gsm) kan beheerder worden, behalve:
    • als u een gsm met een Pay&Go-herlaadkaart hebt.
    • als u een gsm-nummer bij een andere provider hebt.
    • als uw gsm-nummer behoort tot een ander klantaccount of andere factuur.
  2. Breng de bestaande beheerder (als die er is) op de hoogte dat u (ook) beheerder wilt worden.
  3. Via de app? Tik in de MyProximus-app op Meer zien en vervolgens op Word beheerder.
    Via the website? Klik op onderstaande knop, meld u aan en klik vervolgens in de box Mijn factuur? op Word beheerder.

Login op MyProximus
  4. Geef uw klantnummer op. Lukt dit niet, dan hebt u producten onder twee verschillende klantnummers. Probeer het andere klantnummer
  5. U bent nu beheerder geworden. Een e-mail brengt de, indien bestaand, andere beheerder(s) hiervan op de hoogte. In MyProximus kunt u zien wie er beheerder is.

U bent ofwel beheerder ofwel gebruiker: bepaalde onderdelen van MyProximus delegeren is niet mogelijk, binnen noch buiten uw bedrijf.