Invloed van de Mobile Coverage Extender (Pro) op je gezondheid

Mobile Coverage Extender (Pro): dienst stopt op 7 april 2022
Een beter en gratis alternatief is Bellen via wifiNieuw venster .
We leggen je uit wat te doen als je het abonnement hiervan wilt stopzettenNieuw venster .

Slecht gsm-bereik binnenshuis? Een Mobile Coverage Extender (Pro), aangesloten op je modem, creëert een mobiel signaal in huis. Resultaat? Een betere gsm-ontvangst en een verlaagde blootstelling.

Invloed van je gsm of tablet

Als de netwerkantenne slecht bereikbaar is, heb je een slecht ontvangst. Dit is bijvoorbeeld het geval als de antenne zich ver van je huis bevindt, of als je huis goed geïsoleerd is. Je gsm of tablet moet dan z'n maximale vermogen gebruiken. Daardoor wordt je lichaam maximaal blootgesteld aan elektromagnetische velden. Het toestel dat zich het dichtst bij je lichaam bevindt, heeft immers de grootste impact op je gezondheid.

Dankzij de Mobile Coverage Extender (Pro) kan je gsm of tablet zich gemakkelijker verbinden met het mobiele datanetwerk. Je toestel verbruikt dan minder vermogen en veroorzaakt dus minder straling.

Invloed van je Mobile Coverage Extender (Pro)

De Mobile Coverage Extender (Pro) heeft een heel laag maximaal vermogen in vergelijking met vele andere elektrische huishoudtoestellen. De Mobile Coverage Extender (Pro) produceert bijvoorbeeld 5 keer minder vermogen dan een babyfoon en tot 50.000 keer minder vermogen dan een microgolf.

Ondanks dit laag vermogen, raden we je toch steeds aan om je Mobile Coverage Extender op meer dan 1 meter afstand te plaatsen ten opzichte van de plaats waar je veel tijd spendeert.

Het extra vermogen dat je in huis haalt met de Mobile Coverage Extender (Pro) wordt dus ruimschoots gecompenseerd door het verlaagde vermogen van je gsm of tablet. Als je de straling in huis helemaal wilt vermijden, gebruik je best je vaste telefoon voor je gesprekken en een bekabelde ethernetoplossing voor internet.