×

Uw gsm of tablet als mobiele hotspot instellen

U hebt geen internet meer thuis, maar u kunt zich wel nog verbinden via mobiel internet op uw gsm of tablet? Of u bent op een plaats waar er geen wifi is en u wilt iemand anders toegang geven tot uw mobiele internetverbinding? Dan kunt u uw gsm of tablet tijdelijk als mobiele hotspot instellen.

Let op: een mobiele hotspot is niet hetzelfde als een Proximus Smart Wi-Fi hotspot.

Wat is een mobiele hotspot?

Met een mobiele hotspot kunt u de mobiele internetverbinding van uw gsm of tablet delen met andere toestellen. Wat zijn de gevolgen voor uw verbruik?

Uw gsm of tablet is verbonden via mobiel internet (4G) en de mobiele hotspot is actief op uw toestel.

U verbruikt data uit uw mobiele databundel.

Een ander toestel verbindt zich via wifi met uw gsm of tablet door de gegevens van uw mobiele hotspot in te geven.

Dit toestel verbruikt eveneens data uit uw mobiele databundel. Hou er rekening mee dat dit voor extra dataverbruik kan zorgen en schakel de mobiele hotspot uit als u hem niet meer nodig hebt.

De mobiele hotspot op uw gsm of tablet aan- of uitzetten

Volg de stappen om de mobiele hotspot op uw Android of iOS-toestel te activeren.

Android

Let op: Het kan zijn dat de menuopties op uw toestel een iets andere naam hebben. Dit is afhankelijk van het merk en de versie van uw toestel.

1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op het menu Verbindingen of (Draadloos en) Netwerk.
  3. Tik op Mobiele hotspot en tethering. Op sommige toestellen heet deze optie ook Tethering (en draagbare hotspot) of Tetheren. Ziet u deze optie niet? Tik dan rechts bovenaan op het opties-symbool.
  4. Tik op Mobiele hotspot. Op sommige toestellen heet deze optie ook Wi-Fi hotspot of Draagbare hotspot.
  5. Kies Mobiele hotspot configureren door op het opties-symbool rechts bovenaan te klikken.
  6. Bij Netwerknaam (SSID), kies een naam voor uw mobiele hotspot (bv. An's gsm).
  7. Bij Beveiliging, kies WPA2/PSK.
  8. Bij Wachtwoord, kies een wachtwoord.
  9. Tik op Opslaan.
  10. Beweeg de slider naast mobiele hotspot naar rechts om deze aan te zetten. Om uw mobiele hotspot nadien weer uit te schakelen, beweegt u de slider opnieuw naar links.

Uw mobiele hotspot is nu actief op uw Android-toestel.

Om een ander toestel verbinding te laten maken met uw mobiele hotspot, verbind u via wifi met de netwerknaam en het wachtwoord voor uw mobiele hotspot in.

iOS (iPhone of iPad)

iOs
  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Persoonlijke hotspot. Ziet u deze optie niet? Tik eerst op Mobiel netwerk.
  3. Tik op Wifi-toegang.
  4. Bij Wachtwoord, geef een wachtwoord in van minstens 8 tekens en tik op Gereed.
  5. Als er een pop-up verschijnt, kies Schakel Wifi en Bluetooth in, anders gaat u meteen naar de volgende stap.
  6. Beweeg de slider naast persoonlijke hotspot naar rechts om deze aan te zetten. Om uw mobiele hotspot nadien weer uit te schakelen, beweegt u de slider opnieuw naar links.

Uw mobiele hotspot is nu actief op uw iPhone of iPad.

Om een ander toestel verbinding te laten maken met uw mobiele hotspot, verbind u via wifi met uw iPhone of iPad en geeft u het wachtwoord voor uw mobiele hotspot in.

Nog hulp nodig?