Vervang je modem en synchroniseer je apparaten

Je ontving een nieuwe b-box 3? Vervang je oude modem door de nieuwe versie.

Je hebt draadloze oplossingen:  Wi-Fi Booster, Wi-Fi Bridge of Wi-Fi Extender? Je moet deze hersynchroniseren met je nieuwe b-box.

Je modem vervangen

b-box 3

Je b-box 3 modem installeren

1. Schrijf de wifi-toegangscodes op het etiket op de achterkant van je nieuwe b-box 3 op dit memo kaartje.
    b-box 3 label
  2. Trek de kabels uit je oude modem.
  3. Klik alle ethernetkabels goed vast in je nieuwe b-box 3 (gele poorten).b-box 3 back
    Heb je een Wi-Fi Bridge met de modem verbonden?

Je hoeft geen Wi-Fi Bridge aan te sluiten op de b-box 3 want deze heeft een geïntegreerde zender. De Wi-Fi Bridge die aangesloten is op je Proximus TV-decoder moet blijven.

4. Steek de internetnetkabel in de blauwe poort.
    b-box 3 cables
  5. Gebruik enkel de nieuwe elektrische voedingskabel die je bij je nieuwe b-box 3 gekregen hebt.
  6. Schakel je modem in door de schakelaar op « I » te zetten.
    on-off modem b-box 3
    Maximaal 30 minuten later brandt het lampje internet . Werkt je b-box 3 na een half uur nog altijd niet? Bel ons dan op 0800 22 800.

Je apparaten herverbinden met het nieuwe wi-fi netwerk.

1. Controleer of het lampje brandt. Als dat niet het geval is, druk dan twee seconden op de toets naast het wifi lampje.
  2. Zoek en selecteer op je computers, tablets en gsm je nieuwe draadloze netwerk. De naam van het netwerk bevindt zich op de achterzijde van de modem naast het woord SSID.
  3. Het paswoord bevindt zich op de achterzijde van de modem naast het woord Wifi Key. Tik dit in en valideer.
Nu kan je opnieuw draadloos internet gebruiken vanop je toestellen.

Je Wi-Fi Booster synchronisieren

Wi-Fi Booster

Heb je een Wi-Fi Booster ? Je moet deze hersynchroniseren met je nieuwe modem.

Installeer en hersynchroniseren de Wi-Fi Booster stap voor stap

Je Wi-Fi Bridge synchronisieren

Wi-Fi Bridge

Heb je een Wi-Fi Bridge ? Je moet deze niet meer verbinden met je modem. Daarentegen heb je altijd een Wi-Fi Bridge nodig verbonden met je decoder. Je moet deze hersynchroniseren met je nieuwe modem.

1. Check of de schakelaar aan de achterkant van je Wi-Fi Bridge op 'Auto' Wi-Fi Bridge auto knop staat.
  2. Druk 2 seconden op de WPS-knop b-box 3 WPS-knop van je b-box 3.
  3.  Druk, binnen de 2 minuten, gedurende 2 seconden op de WPS-knop Wi-Fi Bridge WPS knop van je Wi-Fi Bridge.

Eerst knipperen de WPS-lampjes van de b-box 3 en van de Wi-Fi Bridge, daarna kleurt het WPS-lampje van de Wi-Fi Bridge continu groen. De lampjes wireless en linq quality van de Wi-Fi Bridge gaan branden: een teken dat je decoder de gegevens van de b-box ontvangt zoals het hoort.

Heb je meerdere Wi-Fi Bridges? Synchroniseer elke Wi-Fi Bridge zoals hierboven uitgelegd.

Je Wi-Fi Extender synchroniseren

Heb je een Wi-Fi Extender ? Je moet deze hersynchroniseren met je nieuwe modem. Heeft het 2 of 4 controlelampjes?

Wi-Fi Extender met 2 controlelampjes

Wi-Fi Extender à 2 témoins lumineux
  1. Haal de kabels uit de Wi-Fi Extender en steek hem in een stopcontact in de buurt van de b-box. Wacht ongeveer 45 seconden.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de knop WPS lampje  van je b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk kort op de knop dLANvan de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampje Wi-fivan de Wi-Fi Extender zal knipperen gedurende maximaal 2 minuten. Wanneer het lampje wit wordt, is de synchronisatie beëindigd.
  5. Wanneer de controlelampjes branden en niet langer knipperen, sluit je je Wi-Fi Extender weer aan op zijn oorspronkelijke plaats en deze herverbinden met de decoder via een Ethernetkabel.

Wi-Fi Extender met 4 controlelampjes

CPL à un témoin lumineux
  1. Haal de kabels uit de Wi-Fi Extender en steek hem in een stopcontact in de buurt van de b-box. Wacht 45 seconden.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de knop WPS lampje van je b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk op de knop PLCof van de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampje Wi-fi van de Wi-Fi Extender zal knipperen gedurende maximaal 2 minuten. Wanneer het lampje groen wordt, is de synchronisatie beëindigd.
  5. Wanneer de controlelampjes branden en niet langer knipperen, sluit je je Wi-Fi Extender weer aan op zijn oorspronkelijke plaats en deze herverbinden met de decoder via een Ethernetkabel.