×

Reset je modem en wifi

Als de modem wordt gereset, gaan alle instellingen (bijv. wi-fi netwerknaam en wachtwoord) terug naar de fabrieksinstellingen. In sommige gevallen is het nuttig om je modem te resetten:

• je hebt de naam of het wachtwoord van je wi-fi veranderd en je herinnert het zich niet meer.
  • je hebt problemen met je internetverbinding en geen enkele andere oplossing heeft gewerkt.
Andere risico’s die het resetten van de modem met zich meebrengt

Elke aangepaste configuratie van je modem zal worden verwijderd: poort mapping, mac-filtering, kinderslot, netwerknaam en wi-fi wachtwoord, enz. Als je zelf belangrijke wijzigingen in de modeminstellingen hebt aangebracht of als je een bedrijf bent, raden wij je aan eerst contact met ons op te nemen.

B-box 3

B-box 3

Hoe je b-box 3  resetten?

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 3 (tussen de blauwe DSL-poort en de zwarte USB-poort). Om deze te kunnen indrukken, heb je een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 3
  2. De controlelampjes aan de voorkant van de modem gaan uit en vervolgens terug aan. Dit betekent dat je modem gereset is.
  3. Wacht even om je internetverbinding te gebruiken totdat het lampje Internet brandt. Maak een verbinding met je wifi-netwerk (als het lampje Wi-Fi brandt) of verbind je computer met de modem.

B-box 3V+

B-box 3

Hoe je b-box 3V+  resetten?

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 3 (tussen de blauwe DSL-poort en de zwarte USB-poort). Om deze te kunnen indrukken, heb je een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 3
  2. De controlelampjes aan de voorkant van de modem gaan uit en vervolgens terug aan. Dit betekent dat je modem gereset is.
  3. Wacht even om je internetverbinding te gebruiken totdat het lampje Internet brandt. Maak een verbinding met je wifi-netwerk (als het lampje Wi-Fi brandt) of verbind je computer met de modem.

B-box 2

B-box 2

Hoe je b-box 2 resetten?

Er bestaan 2 methodes om je modem te resetten: de hard reset (met de resetknop) en de soft reset (via het configuratiemenu). Het resultaat is in beide gevallen gelijk.

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 2 (tussen de blauwe DSL-poort en de gele LAN-poort). Om deze te kunnen indrukken, heb je een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 2
  2. Wanneer de controlelampjes DSL en in de vorm van een antenne aan de voorkant van de modem uitgaan, kun je de resetknop loslaten. Je modem is nu gereset.
  3. Wacht even om je internetverbinding te gebruiken totdat het lampje @ (internet) brandt. Maak een verbinding met je wifi-netwerk (als het lampje in de vorm van een antenne brandt) of verbind je computer met de modem.
  1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van je modem in. Dit vind je terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Maintenance.
  4. Klik op de knop Restore to factory default configuration.
    Configuratiescherm waar u uw modem kunt resetten
  5. Er verschijnt een waarschuwing. Klik op de knop OK om te bevestigen dat je de modem wilt resetten.
    Bevestig dat u de modem wilt resetten
  6. Wacht ongeveer een minuut. Van het moment dat de modem volledig gereset is, zie je de pagina Quickstart verschijnen. Je modem is nu gereset.
    Zodra uw modem gereset is, verschijnt de pagina Quickstart
  7. Wacht even om je internetverbinding te gebruiken totdat het lampje @ (internet) brandt. Maak een verbinding met je wifi-netwerk (als het lampje in de vorm van een antenne brandt) of verbind je computer met de modem.