×

De hotspot op je modem (de)activeren

Standaard dienen alle modems als Public Wi-Fi hotspot voor 4 gebruikers zolang er een actieve, beveiligde wifi-verbinding is en de Public Wi-Fi hotspot geactiveerd is. Om te surfen via Public Wi-Fi in België, moeten je gebruikers een Proximus internet of mobiel abonnement hebben en een Public Wi-Fi hotspot-account.

Je kunt op eender welk moment de Public Wi-Fi hotspot op je modem deactiveren of opnieuw activeren. Het openstellen van je modem voor andere gebruikers heeft geen enkele invloed op je internetverbruik - of snelheid. Het privégedeelte (dat je gebruikt) en het publieke gedeelte (dat wordt gebruikt door andere gebruikers) van je modem staan namelijk volledig los van elkaar.

Ben je zelfstandige of een kleine onderneming en wil je meer dan 4 gebruikers wifi toegang geven? Kijk dan eens naar Bizz Guest Wi-Fi.

B-box 3

Écran pour accéder au menu de configuration du modem

Pas de instellingen van je b-box 3 aan via het configuratiemenu van je modem of via de Public Wi-Fi hotspot-lijn.

• Surf naar het configuratiemenu van je modem
    1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
    2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van je modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
      Als gebruikersnaam dien je User te selecteren in het dropdownmenu Username.
      Als wachtwoord dien je het wachtwoord te kopiëren dat je terugvindt op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord User Password.
      Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem
    3. Klik in het centrale gedeelte van het scherm op Mijn Modem. Klik daarna op de tab Hotspot.
    4. Klik op de knop Uit om Public Wi-Fi hotspot te deactiveren. Je kunt deze functie nadien terug activeren via de knop Aan.
    5. Klik op de knop OK om de wijzigingen op te slaan.
  • Bel naar de Proximus Public Wi-Fi hotspot-lijn
    Bel met je vaste lijn naar onze
    Public Wi-Fi hotspot-lijn op het gratis nummer 0800 20 640 om de Public Wi-Fi hotspot van je modem te laten deactiveren.
    Als je niet belt met je vaste lijn, zullen we je vragen naar je telefoonnummer en het nummer van je laatste factuur, d.w.z. het nummer van 10 of 12 cijfers, dat je terugvindt bovenaan je factuur.

B-box 2

B-box 2

Pas de instellingen van je b-box 2 aan via het configuratiemenu van je modem of via de Public Wi-Fi hotspot-lijn.

• Surf naar het configuratiemenu van je modem
    1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
    2. Voer het serienummer van je modem in. Dit vindt je terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
      Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
    3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings, en daarna op Hotspot.
    4. Klik op de knop Disable Hotspot om de Public Wi-Fi hotspot te deactiveren. Je kunt deze functie nadien terug activeren via de knop Enable Hotspot.
  • Bel naar de Proximus Public Wi-Fi hotspot-lijn
    Bel met je vaste lijn naar onze
    Public Wi-Fi hotspot-lijn op het gratis nummer 0800 20 640 om de Public Wi-Fi hotspot van je modem te laten deactiveren.
    Als je niet belt met je vaste lijn, zullen we je vragen naar je telefoonnummer en het nummer van je laatste factuur, d.w.z. het nummer van 10 of 12 cijfers, dat je terugvindt bovenaan je factuur.