Waarom is IMAP beter dan POP3?

Om uw mails te kunnen lezen via een mailapplicatie (Outlook, Apple Mail, enz.) moet u een protocol (POP3 of IMAP) kiezen en instellen. Wij raden u aan om IMAP te gebruiken.

• Toegankelijkheid
    Bij POP3 worden uw e-mails eenmalig gedownload op uw gsm, tablet of computer. Bij IMAP worden uw e-mails bewaard op onze server, zodat u ze via al uw toestellen kunt bekijken.
  • Synchronisatie
    Bij POP3 is er geen synchronisatie mogelijk. Als u een mail leest, verstuurt of verwijdert met IMAP, ziet u dit meteen op al uw toestellen.
  • Folders
    Bij POP3 beschikt u enkel over de standaardfolders (Postvak In, Verzonden, Concepten, enz.). Met IMAP kunt zelf folders aanmaken, verplaatsen, enz.
  • Opslagruimte
    Bij POP3 worden uw e-mails opgeslagen op uw harde schijf. U beschikt dus over quasi onbeperkte opslagruimte. Bij IMAP bent u wel afhankelijk van de grootte van uw mailbox.