×

Wat is een Public Wi-Fi hotspot?

Je kunt je verbinden met een Public Wi-Fi hotspot. Maar wat is dat nu precies?

Een Public Wi-Fi hotspot is een plaats waar je gratis kunt surfen op het internet als je een Proximus-internetabonnement hebt. Voor elk gsm-abonnement dat je in een Pack hebt, krijg je gratis een extra toegang.

Heb je enkel een Proximus gsm-abonnement? Dan kun je Public Wi-Fi als optie nemen voor 5 euro per maand.

Dit zijn de eigenschappen van Public Wi-Fi:

• Je surft aan een maximale snelheid van 50 Mbps.
  • Als mobiel internet (5G, 4G en 3G) en Public Wi-Fi geactiveerd zijn op je toestel, dan word je automatisch verbonden met een Public Wi-Fi hotspot als er één in de buurt is en behoud je tijdens het overschakelen je internetverbinding.
  • Elk gsm-abonnement beschikt over een eigen volume voor Public Wi-Fi. Als je het volume van je internetabonnement gebruikt, dan wordt dit automatisch afgetrokken van je maandelijks internetverbruik (vaste lijn). In geval van overschrijding  van je internetvolume wordt de verbinding niet afgebroken, maar verlagen wij de snelheid naar 128 Kbps.
  • Als je een Proximus-internetabonnement hebt, dan dient je modem standaard als Public Wi-Fi hotspot voor andere gebruikers:
    • Wij beperken het aantal bezoekers en hun verbruik op je Public Wi-Fi hotspot. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van je verbinding of tv-signaal.
    • Je bent niet verantwoordelijk voor de daden van de bezoekers van je Public Wi-Fi hotspot.
    • Wil je je modem toch liever niet als Public Wi-Fi hotspot gebruiken? Schakel de Public Wi-Fi hotspot op je modem uit. Je kunt daarom nog wel gebruik maken van de Public Wi-Fi hotspots op andere locaties.