Hoe surfen op een Smart Wi-Fi of Wi-Fi Hotspot?

Wilt u surfen via Smart Wi-Fi (Proximus Smart Wi-Fi) in België of een Wi-Fi Hotspot (Fon) in het buitenland? Kies het toestel dat u wilt verbinden en volg de stappen.

Wat is het verschil tussen Smart Wi-Fi en een Wi-Fi Hotspot?

iOS

iOS

U kunt uw iPhone of iPad via Smart Wi-Fi in België verbinden, of via een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

Surfen in België via Smart Wi-Fi

Volg de stappen hieronder om uw iPhone of iPad via Smart Wi-Fi te verbinden. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of wanneer u de betalende Smart Wi-Fi optie hebt geactiveerd.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst downloaden.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  7. Tik op de Download en installeer knop. Een pop-up zal verschijnen die toegang vraagt tot het menu Instellingen om een configuratieprofiel te installeren, tik op Toestaan.
  8. Tik op Installeer rechts bovenaan en geef de toegangscode van uw telefoon in. Tik opnieuw op de knop Installeer en op Gereed wanneer de installatie beëindigd is.
  9. Tik op Terug naar MyProximus. Een pop-up verschijnt om MyProximus te openen, tik op Openen. Smart Wi-Fi is nu geïnstalleerd op uw toestel.

Uw toestel zal automatisch verbinding maken met Smart Wi-Fi in België.

Om te zien waar Smart Wi-Fi beschikbaar is, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

Surfen in het buitenland via een Wi-Fi Hotspot

Volg de stappen hieronder om uw iPhone or iPad te verbinden via een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst downloaden.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Wi-Fi Hotspots in het buitenland.
  7. Als de Wi-Fi Hotspots-app nog niet op uw toestel geïnstalleerd is, dan wordt u doorgestuurd naar de App store en tikt u op het download icoon. Als de app al geïnstalleerd was, dan zal deze even openen. Na de installatie of het openen van de app keert u terug naar de MyProximus-app.
  8. Tik op de knop Download en Installeer.
  9. Een pop-up zal verschijnen die toegang vraagt to het menu Instellingen om een configuratieprofiel te installeren, tik op Toestaan. Het menu Instellingen zal nu openen.
  10. Tik op Installeer rechts bovenaan en geef de toegangscode van uw telefoon in. Tik opnieuw op de knop Installeer en tik op Gereed wanneer de installatie beëindigd is.
  11. Tik op Terug naar MyProximus. Een pop-up verschijnt om MyProximus te openen, tik op Openen. Wi-Fi Hotspots is nu geïnstalleerd op uw toestel.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden met een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

Om te zien in welke landen er Wi-Fi Hotspots beschikbaar zijn, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

Android

Android

U kunt uw Android toestel verbinden via Smart Wi-Fi in België, of via een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

Surfen in België via Smart Wi-Fi

Volg de stappen hieronder om uw Android toestel te verbinden via Smart Wi-Fi. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of als u de betalende Smart Wi-Fi optie geactiveerd hebt.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst installeren.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt). U krijgt nu een melding dat de configuratie gelukt is.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi in België.

Om te zien waar Smart Wi-Fi beschikbaar is, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

Surfen in het buitenland via een Wi-Fi Hotspot

Volg de stappen hieronder om uw Android toestel via een Wi-Fi Hotspot te verbinden in het buitenland.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus nog niet hebt, dan moet u deze eerst downloaden.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Wi-Fi Hotspots in het buitenland.
    Als de Wi-Fi Hotspots-app nog niet geïnstalleerd is, tik op Download Smart Wi-Fi app, anders wordt deze optie niet getoond en kunt u verdergaan naar stap 7. Tik op Installeren in de Play Store. Eens de app geïnstalleerd is, keert u terug naar de MyProximus-app.
  7. U krijgt nu een melding dat de configuratie gelukt is.

Uw toestel zal zich nu automatisch via een Wi-Fi Hotspot verbinden in het buitenland.

Om te zien in welke landen er Wi-Fi Hotspots beschikbaar zijn, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

Windows Phone

Windows Phone

U kunt uw Windows Phone verbinden via Smart Wi-Fi in België, of via een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

Surfen in België via Smart Wi-Fi

Volg de stappen hieronder om uw Windows Phone te verbinden via Smart Wi-Fi. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of wanneer u de betalende Smart Wi-Fi optie geactiveerd hebt.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken. Als u al een Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een PROXIMUS_AUTO_FON of Proximus Smart Wi-Fi netwerk. Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi in België. Was Smart Wi-Fi of Wi-Fi Hotspots al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

Om te zien waar Smart Wi-Fi beschikbaar is, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

Surfen in het buitenland via een Wi-Fi Hotspot

Volg de stappen hieronder om uw Windows Phone te verbinden met een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken. Als u al een Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. In het buitenland, verbind met een wifi-netwerk dat het woord Fon bevat. Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. De loginpagina verschijnt automatisch op uw scherm van zodra u een internetbrowser opent. Is dit niet het geval? Surf dan naar een willekeurige website om de loginpagina op te roepen.
  7. Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.
  8. Klik op de knop Inloggen.
  9. U krijgt vervolgens (binnen de 30 seconden) een boodschap die bevestigt dat u met de Wi-Fi Hotspot bent verbonden.

Uw toestel zal zich nu automatisch met een Wi-Fi Hotspot verbinden in het buitenland. Was Smart Wi-Fi of Wi-Fi Hotspots al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

Om te zien in welke landen er Wi-Fi Hotspots beschikbaar zijn, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

PC of Mac

PC ou Mac

U kunt uw PC of Mac verbinden via Smart Wi-Fi in België, of via een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

Surfen in België via Smart Wi-Fi

Volg de stappen hieronder om uw PC of Mac te verbinden via Smart Wi-Fi. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien  u ook vast internet hebt bij Proximus of wanneer u de betalende Smart Wi-Fi optie geactiveerd hebt.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken. Als u al een Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een PROXIMUS_AUTO_FON of Proximus Smart Wi-Fi netwerk. Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi in België. Was Smart Wi-Fi of Wi-Fi Hotspots al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

Om te zien waar Smart Wi-Fi beschikbaar is, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.

Surfen in het buitenland via een Wi-Fi Hotspot

Volg de stappen hieronder om uw PC of Mac te verbinden met een Wi-Fi Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken. Als u al een Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. In het buitenland, verbind met een wifi-netwerk dat het woord Fon bevat. Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. De loginpagina verschijnt automatisch op uw scherm van zodra u een internetbrowser opent. Is dit niet het geval? Surf dan naar een willekeurige website om de loginpagina op te roepen.
  7. Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.
  8. Klik op de knop Inloggen.
  9. U krijgt vervolgens (binnen de 30 seconden) een boodschap die bevestigt dat u met de Wi-Fi Hotspot bent verbonden.

Uw toestel zal zich nu automatisch met een Wi-Fi Hotspot verbinden in het buitenland. Was Smart Wi-Fi of Wi-Fi Hotspots al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

Om te zien in welke landen er Wi-Fi Hotspots beschikbaar zijn, consulteer de kaart van Smart Wi-Fi en Wi-Fi Hotspots.