×

Problemen met de aansluiting van uw gameconsole of IP camera

Wil u uw IP camera of uw Playstation, Xbox, Switch of Wii U aansluiten op internet? Dat lukt bijna altijd als u gewoon de instructies volgt van de fabrikant. Maar soms kunt u dan toch nog problemen hebben:

1. Herstart uw modem om vroegere configuraties die uw b-box zouden kunnen storen te wissen.
  2. Raadpleeg de hulppagina’s van de fabrikant van uw console: Nintendo, Xbox of Sony.
  3. Open de poorten op de b-box als de gameconsole dat vraagt. Indien nodig, vul de gebruikersnaam en paswoord in die u gebruikt voor uw internetverbinding.
  4. Controleer of het dynamische IP-adres geactiveerd is:
    Inloggen op MyProximus en  klik op het vakje Internet . Als u het vakje Shared IP ziet, klikt u op Kies voor eigen IP-adres. Als u het vakje Shared IP niet ziet, dan is uw dynamische IP-adres al geactiveerd.

Bijkomende hulp nodig? Bezoek ons forum.

DMZ activering

De DMZ activeren op de console van uw modem wordt afgeraden omdat daarmee elke beveiliging op uw modem voor het toestel in kwestie wegvalt.

Sluit uw console met een ethernetkabel aan op uw b-box om de verbinding te testen:

1. Herstart uw modem en uw console.
  2. Controleer of u uw maandelijkse internetvolume niet overschreden hebt. In dat geval kunt u extra volume bestellen.
  3. Raadpleeg onze tips in geval van problemen met internet of tv.
  1. Houd indien mogelijk uw console aangesloten op de b-box via de ethernetkabel.
  2. Als u verbonden was via wifi, raadpleeg dan onze tips om uw wifiverbinding te verbeteren.
  3. Was u verbonden via PLC, kijk dan de controlelampjes na. Als uw PLC-adapters oud zijn, vervang deze door nieuwere.
  4. Raadpleeg onze tips in geval van problemen met internet of tv.
Maak een PPoE-sessie direct op uw spelconsole.
  1. Vul de gebruikersnaam en paswoord in die u gebruikt voor een internetverbinding.
  2. Op uw PS4, ga naar Instellingen > Netwerk > Netwerk configureren > Via kabel- > Aangepast > PPoE
  3. Vul uw verbindingsgegevens in. Bevestig.
  4. Kies de automatische DNS-instellingen
  5. Kies de automatische MTU-instellingen
  6. Kies « Proxy server : niet gebruiken ». Bevestig.
U bent nu in open NAT en kunt zich zonder problemen verbinden.
Dit werkt niet?

Controleer of het geen NAT- of poortprobleem is.

De tips op ons forum raadplegen.

Dit werkt niet?

Controleer of het geen NAT- of poortprobleem is.

De tips op ons forum raadplegen.

Dit werkt niet?

Controleer of het geen NAT- of poortprobleem is.